REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ROMÂNII, SFĂTUIȚI să NU meargă în GRECIA!

ROMÂNII, SFĂTUIȚI să NU meargă în GRECIA!

Replica API 5 iulie 2020 | 23:19 3008

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că a pornit demersurile diplomatice pentru ca românii să nu mai piardă foarte mult timp cu formalităţile pe care trebuie să le îndeplinească la intrarea în Grecia.

"Nu suntem numai noi trataţi aşa (ţinuţi mai multe ore la graniţă la intrarea în Grecia - n.r.), sunt trataţi aproape toţi cei care intră în Grecia. Se duc în concediu, sunt supuşi unui triaj, să nu îi zicem epidemiologic, supuşi unui tiraj, adică li se ia temperatura ... şi se creează efectiv blocaje. Evident că deja am pornit demersurile diplomatice şi încercăm să găsim o soluţie, astfel încât să nu mai existe aceste blocaje şi să nu mai piardă românii atâta timp în formalităţile pe care trebuie să le înregistreze la graniţă. Eu chiar am participat la o cvadrilaterală cu premierul Greciei, cu premierul bulgar şi cu preşedintele Serbiei în care ei ne invitau pe noi să ridicăm măsura izolării. Noi am ridicat măsura izolării după un criteriu pe care l-am stabilit, criteriul acesta va fi modificat, astăzi am decis să ne luăm după decizia Comisiei Europene în evaluarea celorlalte ţări. Care sunt sub noi nu sunt sub restricţie, care sunt peste noi ca nivel de infecţie sunt sub restricţie", a spus Orban la B1 Tv, scrie digi24.ro.

El a adăugat că grecii au introdus acum nişte formalităţi "cu care pur şi simplu o să alunge turiştii".

"Eu le spun românilor, decât să fie puşi în situaţia asta, de a pierde ore întregi în proceduri, să stea la coadă, e mai bine să îşi petreacă concediul în România. (...) Am făcut sondaj şi pentru prima oară există un procent foarte mare de români, 83%, care vor să îşi petreacă concediul în România, sau cel puţin aşa declară în sondaj. Îndemnul meu este: mergeţi în vacanţă şi anul ăsta şi anul viitor în România. Sunt atâtea locuri superbe din România care merită să fie văzute", a afirmat premierul, potrivit Agerpres.

Românii care se duc în Grecia cu mașina au întâmpinat deja prima problemă: ajunși la vama Kulata, au constatat că aceasta este blocată. Autoritățile elene permit accesul din Bulgaria spre Grecia prin acest punct de trecere a frontierei și le închid pe celelalte. Ulterior, MAE a anunțat că s-a creat un flux separat pentru maşinile înmatriculate în statele UE, la intrarea în Grecia. Autorităţile din Grecia caută şi alte soluţii pentru ca oamenii să nu mai stea ore în şir la coadă.

Numerele de telefon la care puteți suna dacă aveți probleme în Grecia

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet Ambasada României în Republica Elenă, Consulatul general al României în Salonic, Comisia Europeană- Avertisment de călătorie, Ministerul Afacerilor Externe şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar aveam de gand sa ma duc la greci vara asta , dar acum nu o sa mai merg ca mi-a zis dom' premier .
1
0
Cine n-are bani de concediu in tara merge la greci sau la bulgari si dau vina pe serviciile din romania. Sunt servicii foarte bune si la noi , dar costa ... mai bine stai o saptamana la bulgari la all inclusiv si bagi parizer si cefe de porc pana vomiti , ca sa poti sa te caci linistit pe facebook
1
3
cand iesi afara din tara iesi pe propria raspundere ,ce treaba are statul cu plimbarea ta ,cum nu le merge ceva gata statul e de vina ,mentaliate de roman cocalar ,basini de 2 lei ..apoi se lauda am fost in grecia la plaja ...hai siktir in gura matii de papagal
3
3
Veniti pe litoralul romanesc. HORECA-rii make abia va asteapta sa va jupoaie.
11
3
Bai pulifrici ordinar, bai limbric jegos, bai taraie brau, bai limbistule, cum mortii ma-ti sa zici asa ceva cand situatia de la noi e cum e din cauza voastra? Sa faca ce la noi? Sa stea cu masca peste tot? Sa manance in picioare daca terasa nu are destule locuri? Sa plateasca dublu pe cazare? MUIE CU CACAT ORBAN SI LA TOT PNL-UL!
6
9
Muwe adanca la toti sustinatorii pnl.uli
6
8
Cine crezi ca mai vine pe litoralul vostru cu 100 lei sezlongul.
15
1
Adevarul e ca daca te duci in tara la mare Sau la munte nu stai la cozi
4
1
Pai daca ai deschide restaurantele ar sta betivule
8
6
Taci fututzi mortii matii!!! - Iti spun eu tie gunoiule! Spune de ce sunt pusi in situatia asta? Pt ca stai ca pasha la wiskeane!! Asta e exemplul tau pt prostii dorm in masini la ora asta! De luni nu o sa mai iesi din romanistan niciunde kktule
9
12

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920