REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Orban, despre eliminarea pensiilor speciale: Noi nu suntem de acord cu amendamentele lui Adrian Solomon

Orban, despre eliminarea pensiilor speciale: Noi nu suntem de acord cu amendamentele lui Adrian Solomon

Replica API 22 ianuarie 2020 | 17:31 312

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că liberalii nu sunt de acord cu amendamentele propuse de deputatul PSD Adrian Solomon la proiectul de eliminare a pensiilor speciale, cu privire la sportivi, artişti şi oameni de ştiinţă.

Întrebat dacă PNL va face ceva referitor la păstrarea pensiilor speciale pentru magistraţi, având în vedere protestele pe care aceştia le anunţă, Orban a spus că nu este de acord cu amendamentele lui Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor.

"Noi nu suntem de acord cu amendamentele lui Solomon, care a propus, şi din păcate s-a adoptat, a propus eliminarea pensiilor viagere pentru sportivi, a propus eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru artişti, pentru oameni de ştiinţă, sunt nişte excese pe care noi nu putem să le susţinem. Sigur că, odată ce s-a adoptat raportul, nu avem nicio garanţie că se răzgândeşte PSD, inventatorul pensiilor speciale", a spus Orban, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a adăugat că PNL a luat deja decizia politică de a susţine ca pensiile să aibă ca principal mod de calcul principiul contributivităţii.

"Acesta este singurul principiu drept, corect, în care omul primeşte pensie în funcţie de cât a contribuit în perioada în care a fost activ, cu excepţia pensiilor de serviciu, care se acordă către cadrele militare", a concluzionat premierul.

Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a adoptat în luna decembrie raport favorabil pentru proiectul de lege care vizează eliminarea pensiilor speciale, excepţie făcând cele destinate militarilor şi structurilor din cadrul MAI. A fost introdus un amendament al deputatului Adrian Solomon prin care se elimină şi indemnizaţiile de merit pentru artişti şi sportivi, precum şi drepturile altor categorii profesionale, scrie AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prost. In loc sa cerem desfiintarea pensiilor speciale nu ar fi mai in interesul nostru sa cerem acelasi mod de calcul si varsta pentru noi toti asa cum pe buna dreptate au militarii si politistii? Am avea mai multi bani la pensie si am iesi la pensie mai in putere. Astfel tinerii ar ocupa locurile de munca vacante si s ar reduce somajul. De ce sa avem pensii mici la batranete ca am fost prosti si am cerut sa fie decazuti din drepturi magistratii? Oricum asta nu se va intampla. Retardatilor! Toti tiganii si machidonii prosti s au facut taximetristi si comenteaza aici fara cap.
0
1
Pensiile trebuiesc tratate la fel pentru toata lumea ,pe baza de contributivitate.Totusi pe cand Legea raspunderii magistratilor ?
2
0
Borcane, anul trecut ne-ai intoxicat cu pensiile speciale. Esti sef de trib de 3 luni si ai lasat-o moale cu pensiile speciale. Cand ai fost sincer sau daca ai fost vreodata.
1
0
toti avem dreptul la pensii speciale. Asadar toti sas primim pensii speciale.Propunerea asta sa vina de la magistrati ca doar ei nu promoveaza discriminarea.
0
0
specialii,numai cand auzi cuvantul ti se ridica parul si intrebarea logica de ce sunt speciali ,au patru bossi,constitutia este valabila numai la prostime e timpul sa opreasca aceasta hotie nerusinata
1
0
Nu are nimeni dreptul la pensii speciale. Punct.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102