REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Orban despre incidentele de la Timişoara: Cei care au organizat alegerile, responsabili pentru gravele prejudicii de imagine

Orban despre incidentele de la Timişoara: Cei care au organizat alegerile, responsabili pentru gravele prejudicii de imagine

Replica API 2 august 2021 | 00:00 629

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, duminică, la Focşani, în cadrul unei declaraţii de presă, referindu-se la incidentele prilejuite de alegerile interne în filiala de la Timişoara, că aceia care au organizat alegerile sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine aduse partidului.

Ludovic Orban

"Îmi pare rău că s-a ajuns a nu ştiu câta oară, în Timiş, la situaţie de tensiune. Nu înţeleg de ce e nevoie de jandarmi, nu înţeleg de ce e nevoie de bodyguarzi. Cei care au organizat, respectiv preşedintele interimar, secretarul general de la nivelul judeţului, sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine înregistrate de PNL în urma modului dezastruos în care au organizat alegerile şi mai ales încălcările grosolane ale prevederilor statutare, în special a dreptului fundamental al fiecărui membru al PNL", a declarat Ludovic Orban, scrie Agerpres.

Liderul liberal a vorbit despre "nerespectarea dreptului de vot", precizând că îşi rezervă dreptul de a ataca rezultatul alegerilor din Timiş la Curtea de Onoare şi Arbitraj.

"Am transmis chiar o dispoziţie în calitate de preşedinte, în care am solicitat includerea pe convocator a tuturor membrilor PNL care, în conformitate cu prevederile statutare, aveau dreptul să voteze. Repet, ca să se ştie: toţi membrii PNL care erau membri la data de 31 decembrie 2020 şi care şi-au plătit cotizaţia până la momentul conferinţei municipale Timişoara aveau dreptul să voteze. Nu numai eu, în calitate de preşedinte, am transmis această dispoziţie către Biroul local interimar, ci şi comisia de organizare a Congresului condusă de domnul preşedinte Stolojan, care a solicitat acelaşi lucru. În conformitate cu prevederile statutare, le-am atras atenţia că nerespectarea dreptului de vot va afecta corectitudinea alegerilor şi, dacă nu se respectă dreptul de vot al membrilor PNL îmi rezerv dreptul de a ataca la Curtea de Onoare şi Arbitraj rezultatele acestei conferinţe de alegeri", a afirmat Ludovic Orban duminică, în judeţul Vrancea, la finalul conferinţei judeţene a filialei PL din acest judeţ", a precizat Orban.

Sâmbătă, la Timişoara, a avut loc conferinţa de alegeri pentru stabilirea noii conduceri locale a PNL, care a fost marcată de tensiuni între taberele principalilor candidaţi. Membrii cu drept de vot au avut buletine şi brăţări galbene, în baza cărora li s-a permis accesul în sală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102