REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Orban, despre profesorul care a incitat elevii să nu poarte mască: Trebuie să părăsească învăţământul

Orban, despre profesorul care a incitat elevii să nu poarte mască: Trebuie să părăsească învăţământul

Replica API 24 septembrie 2020 | 00:00 1130

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, la Galaţi, în contextul existenţei informaţiei potrivit căreia un profesor din Oradea ar fi incitat, în timpul unei ore, elevii să nu poarte mască, că acesta trebuie sancţionat şi să părăsească învăţământul.

Ludovic Orban

"Aici trebuie sancţionat fără discuţie, pentru că este obligaţie legală. Portul măştii în şcoală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noştri, iar dacă un cadru didactic incită copii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învăţământul", a spus Orban, scrie Agerpres.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor a luat la cunoştinţă de 'intervenţia regretabilă' a unui cadru didactic de la un liceu din Oradea care în timpul unei ore de curs a protestat împotriva purtării măştii de protecţie, cerând unităţii învăţământ să ia măsurile care se impun şi, totodată, va înainta un denunţ penal faţă de profesorul repectiv, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Inspectorul şcolar general Virgil Blage a precizat că 'prestaţia' profesorului respectiv, filmată şi încărcată pe contul de facebook al acestuia, este ''un comportament regretabil, care contravine regulilor şi regulamentelor, făcând propagandă mişcării 'Jos botniţa de pe copii!'''.

În acest sens a fost contactată unitatea de învăţământ unde este încadrat cadrul didactic pentru lua măsurile ce se impun în această situaţie. Astfel, s-a constituit la nivelul şcolii comisia de disciplină care urmează să analizeze faptele săvârşite şi să ia măsurile care se impun.

''Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor înaintează în cursul zilei un denunţ penal împotriva domnului profesor pentru zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod penal. De asemenea, un astfel de denunţ va fi înaintat împotriva unei doamne profesor care instigă la nepurtarea măştii, unul dintre copiii dânsei refuzând categoric purtarea măştii în spaţiul şcolii'', se arată într-un comunicat al IŞJ Bihor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai roman,pe mine nu m-ai convins cu somitatile din domeniu sanitar si cu medici.La spitalul militar din Constanta nu am vazut decat 2 astronaututi imbracati la cort in parcare,langa ghereta paznicului.In rest medicii si asistentele la urgenta nu sunt echipati cu costume ,viziere,cizme etc.Si nici in cabinete,sunt cu manusi si masca atat.Un infirmier nu avea nici masca.Asa ca scuteste-ma cu sf-urile tale.Medicii umbla cu maneca scurta.Nu ti se face niciun test la urgenta,chiar daca esti subfebril,nicio analiza uzuala.Acum se primesc baniii pe testarile facute...de la UE. Ce testari au facut?
1
1
da ma asa cum spunea si somitatea ta din fruntea statului, ORI ESTI PRECAUT ORI ESTI PROST, el nu purta masca deci cum era???
2
1
gandeste cineva si aici ma refer la familiile cu scolari, elevi, studenti- ca a respecta legea si regulile impuse, in urma multor argumente, ale unor somitati in domeniu, nu este corect? Ati vazut cum au murit medici infectati pentru a salva vieti, ati vazut cum arata un medic dupa o zi epuizanta de munca si isi dau jos echipamentele de protectie, cum arata?, nu v-au inspaimantat? Va puteti juca cu viata copiilor vostri- acel individ, din punctul meu de vedere, s-a descalificat, in primul rand ca om, si apoi ca dascal. De acord sa aplici ceea ce crezi pe tine, dar nu extinde pe altii- pe cei p
2
2
De ce sa plece din invatamant? Pentru o parere personala care va deranjeaza?
6
2
certat cu legea,..cel cu 6 case,sau 7 ,...cu el ce facem? Am inteles,o lege,doua masuri....
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102