REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Orban despre şomajul tehnic: Cer reprezentanţilor companiilor să fie corecţi; vor fi controale

Orban despre şomajul tehnic: Cer reprezentanţilor companiilor să fie corecţi; vor fi controale

Replica API 1 aprilie 2020 | 00:00 973

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a făcut un apel către reprezentanţii companiilor care vor recurge la procedura şomajului tehnic să fie corecţi şi să transmită situaţia reală, adăugând că vor exista şi controale ulterioare.

"În ceea ce priveşte decizia de acordare către companii a acestei forme de sprijin, şi anume, plata şomajului tehnic pentru angajaţii companiilor care nu mai pot fi plătiţi de companii cel puţin pe moment, în perioada asta în care sunt afectate companiile, este o decizie care se va lua printr-o procedură simplificată. Sigur că ulterior vom face controale, şi aici atrag atenţia că declaraţia pe propria răspundere este o declaraţie angajantă", a afirmat Orban la Realitatea Plus.

El a arătat că nerespectarea declaraţiei pe propria răspundere poate avea consecinţe inclusiv de natură penală.

"Şi ca atare cer reprezentanţilor companiilor să fie corecţi şi să transmită situaţia reală, pentru că minciuna are picioare scurte şi, mai devreme sau mai târziu, vom ajunge prin sondaj să efectuăm controale sau la diferite sesizări pe care le vom avea şi îi vom identifica pe cei care n-au fost cinstiţi", a adăugat premierul, cu referire la Ordonanţa 30/2020 prin care 75% dintre angajaţii unei firme pot beneficia de şomaj tehnic.

Întrebat de ce nu s-a luat în calcul şi decizia plafonării preţului şi la alimente, ci doar la utilităţi, Orban a spus: "Suntem în curs de analiză. Am discutat la şedinţa de guvern de joi, aşteptăm de la Consiliul Concurenţei, de la Ministerul Finanţelor şi de la ANPC date concrete pentru a face o evaluare foarte serioasă. Aici nu merge să iei o astfel de măsură fără să ţii cont de realitate".

"O mare parte din produsele alimentare de pe piaţa românească provin din import. Dacă producătorul a crescut preţul, eu nu pot să-i impun comerciantului din România să vândă la un preţ dacă el cumpără la un preţ mai mare decât cel la care cumpăra în urmă cu o lună. Lucru care este valabil şi în relaţia cu producătorul intern. (...) Nu poţi să impui un preţ "din burtă", un mercurial, pentru că produsele vor dispărea de pe piaţă şi vor fi vândute pe pieţe ilegale. (...) La produsele din România preţul nu a crescut foarte mult. O analiză trebuie făcută şi în privinţa adaosului comercial. (...) Soluţia cea mai bună este să creşti producţia", a adăugat şeful Guvernului, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
guvernul securizeaza populatia,ajutoare sociale,protectie sociala,hrana,medicamente,protejarea batranilor.... la noi,la romani,...amenzi la greu,amenintari,intimidare si izolare pe stomacul gol,daca incerci sa explici se repeta scenariul...amenzi,amenintari,....si sfaturi in limba de lemn,, Biet popor ce ai facut de esti asa pedepsit
2
0
Aveti dreptate. Ulii stau la panda. Orice fisura le da posibilitatea de atac.
1
0
sa fie corect. Vor fi alegeri. Sau revolta!
1
0
Ce poti sa ceri de la un prost ca Sica Manodolina? In loc sa vorbeasca cu ambasadorii tarilor care ne pot sprijini sa chem conducerile marilor concerne la discutii el vorbeste de controale si alegeri locale. Sa ne fereasca Dumnezeu de ce o sa vina cu astfel de conducatori!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920