REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Orban: Doar o parte dintre revoluţionari m-a agresat, foarte mulţi protestatari mi-au luat apărarea

Orban: Doar o parte dintre revoluţionari m-a agresat, foarte mulţi protestatari mi-au luat apărarea

Replica API 19 ianuarie 2012 | 00:00 211

Deputatul PNL Ludovic Orban a povestit că în incidentele de marţi seară, de la mitingul din Piaţa Universităţii, a fost înconjurat la un moment dat de nişte revoluţionari, dar că foarte mulţi oameni i-au luat apărarea, iar cei mai mulţi dintre protestatari nu sunt anti-sistem, ci doar anti-putere.

"Marea majoritate ştiu să facă deosebirea între putere şi opoziţie, nu sunt anarhişti sau oameni anti-sistem. Pe de altă parte, sigur că există între protestatari oameni care resping în ansamblu clasa politică, în mare parte şi fiindcă li s-a picurat acest lucru", a comentat Orban, la Realitatea Tv.

El a povestit şi incidentul de marţi seară. "Eu am stat liniştit o bună perioadă de vreme până când am fost înconjurat literalmente de un grup de revoluţionari care mi-au imputat toate lucrurile din lumea asta, în mod vădit cu un caracter provocator. Cât timp am putut să stau în contact direct cu oamenii, să vorbesc cu ei, practic nu au apărut situaţii tensionate. Pe de altă parte, în timpul evenimentelor, au început să apară televiziunile, foarte mulţi oameni din mulţime mi-au luat apărarea şi au intrat în polemică. Nemaiavând o comunicare cu oamenii ca să pot să discut, normal că dacă cineva a stat spre cameră să huiduie, imediat apar huiduieli.

"Cu siguranţă voi mai merge (în Piaţa Universităţii - n.r.), sunt foarte deranjat de relatări total trunchiate care au apărut în diverse surse media, cum că aş fi venit înconjurat de bodyguarzi. Am fost singur, practic imaginile în care am fost înconjurat de oameni s-au născut din polemica între cei care mă cunosc şi care au venit alături de mine în momentul în care am fost abordat agresiv de o parte dintre revoluţionari", a mai spus liberalul.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a comentat miercuri că incidentul în care Ludovic Orban a fost huiduit nu trebuie confundat cu o reacţie anti-partide, deoarece politicienii care au ieşit pentru a "face poze cu nişte demonstranţi" au primit o reacţie explicabilă.

"Ideea acreditată de mulţi policieni, comentatori, că regnul uman se împarte în două categorii, anume oameni şi politicieni, ideea asta e moartea democraţiei. Cine nu vrea partide nu are la dispoziţie decât dictatură sau anarhie", a comentat Antonescu.

"Şi noi suntem populaţia, şi noi facem parte din populaţie, din cetăţeni", a completat el, argumentându-şi astfel dreptul asumat de opoziţie de a organiza o manifestaţie de protest.

Antonescu a ţinut să facă distincţia între un miting organizat de opoziţie, declarat şi asumat ca atare, "şi alta este - şi asta deranjează - încercarea unor politicieni de a face poze cu nişte demonstranţi care nu-s strânşi acolo nici pe criterii de partid, nici pe afinităţi speciale cu un politician sau altul".

El a subliniat că, din aceste raţiuni, USL nu a dorit să confişte sau "să confuzeze" lucrurile, astfel că a ales să nu iasă la proteste. "Politicienii care au riscat în această privinţă sigur că au primit o reacţie care este explicabilă, dar care nu cred că trebuie confundată cu reacţia anti-partide", a completat Antonescu.

Deputatul PNL Ludovic Orban, care a încercat să se alăture marţi seară protestelor din Piaţa Universităţii, a fost primit cu ostilitate de către manifestanţi, care i-au cerut să părăsească zona, considerându-l la fel cu politicienii împotriva cărora scandează.

Orban a fost apotrofat şi îmbrâncit, fiind apărat doar de cei cu care a venit în Piaţa Universităţii. " PDL - USL, aceeaşi mizerie", s-a auzit pentru câteva momente, în Piaţa Universităţii.

" Ce cauţi aicea, bă? Du-te, bă, acasă!", s-au adresat câţiva protestatari lui Ludovic Orban. " Cine e ăsta?", s-a interesat unul dintre cei aflaţi în Piaţă. "Ludovic Orban", i s-a răspuns. "Du-te acasă... de nenorocit, toţi sunteţi din aceeaşi gloată", a strigat protestatarul.

Ulterior, oamenii au început să strige în cor, către Orban "Pleacă! Pleacă!". Liberalul a încercat să poarte un dialog cu o parte din cei care-l înconjurau, însă a fost primit cu acuzaţii din partea protestatarilor. "Hoţii! Hoţii!", a continuat mulţimea să strige.

Unul dintre cei prezenţi l-a întrebat pe Orban de ce nu a venit şi Crin Antonescu în Piaţa Universităţii. "O să vină, domnule", i-a răspuns un altul. "O să vină? Îl aşteptăm", a conchis primul.

Sursă: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218