REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Orban, după majorarea pensiilor: Vom folosi toate pârghiile pentru a împiedica intrarea în vigoare

Orban, după majorarea pensiilor: Vom folosi toate pârghiile pentru a împiedica intrarea în vigoare

Replica API 22 septembrie 2020 | 18:18 1474

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că Guvernul va folosi toate pârghiile pentru a împiedica intrarea în vigoare a legii care prevede majorarea pensiilor cu 40% şi a alocaţiilor, precizând că această măsură nu face altceva decât "să îndrepte România spre incapacitate de plată".

Ludovic Orban

"De fapt, PSD ce îşi doreşte? Să nu mai poată fi plătite pensiile, să nu mai existe bani ca să poată fi plătite salarii, să nu mai fie bani de investiţii, să nu mai avem bani pentru alocarea către autorităţile locale, să nu mai avem bani pentru cheltuielile sociale. Asta vrea PSD şi ăsta este rezultatul în care noi acceptăm decizia unei majorităţi toxice care distruge România încetul cu încetul în fiecare săptămână prin toate aberaţiile de legi pe care le adoptă în Parlament. Nu acceptăm această creştere. Guvernul pe care îl conducem va ataca la Curtea Constituţională această lege, de asemenea, nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament pentru că nu putem accepta ca destinul Românei să fie pus între paranteze de nişte iresponsabili care îşi bat joc de România. Toate pârghiile constituţionale şi legale pe care le avem la dispoziţie le vom folosi pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei aberaţii economice şi care să permită României să îşi continue cursul firesc, cursul normal", a declarat Orban, la Cluj, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, creşterea votată riscă să arunce România într-o criză economică.

"PSD a arătat că este duşmanul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o. Să votezi în condiţiile unei contracţii economice care a dus la o lipsă de venituri majorări de 6,7% din PIB fără existenţa niciunui venit suplimentar demonstrează că PSD-ul este de fapt inamicul public nr. 1 al României şi al economiei Româneşti. Readuc aminte că Guvernul pe care îl conduc a majorat punctul de pensie cu 14%, în cifră absolută 167 de lei, cea mai mare majorare a punctului de pensie din istoria majorării punctului de pensie, şi asta în condiţii de criză economică. Nu există altă ţară europeană care să fi crescut pensiile în perioadă de criză economică generată de pandemie, decât Germania", a mai spus Orban.

Premierul consideră şi că majorarea alocaţiilor este un act populist, în condiţiile în care acestea deja au fost majorate.

"Votarea de către majoritatea PSD a unei legi de dublare a alocaţiilor în acelaşi an în care PNL dublase alocaţiile la legea bugetului de stat a fost un act populist, fără niciun fundament economic şi fără niciun fel de bază în veniturile reale existente pentru bugetul de stat. Cu toate astea, am ţinut cont de nevoia copiilor de a creşte alocaţiile şi am asigurat creşterea alocaţiilor în cinci etape succesive, prima etapă de creştere cu 20% a fost începând cu luna august, deja în septembrie alocaţiile plătite au fost majorate cu 20%. Este maximum pe care îl poate asigura economia românească astăzi", a afirmat Ludovic Orban.

El a explicat că o astfel de majorare duce spre incapacitate de plată.

"Orice creştere de cheltuieli, aşa cum sunt creşterile de cheltuieli provocate de criminalii economici de la PSD, nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată. La ora actuală, urmare a votului din Parlament, deja România suferă. Deja este pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare şi rezilienţă. Există oficiali europeni care au scris clar că vor pune sub semnul întrebării capacitatea României de a accesa fondurile din facilitatea de rezilienţă şi recuperare din cauza acestor creşteri aberante ale cheltuielilor publice care nu au la bază niciun fel de venit şi care nu se bazează pe niciun fel de prognoză economică", a arătat Orban.

Potrivit acestuia, există riscul creşterii costurilor finanţărilor şi costurile împrumuturilor.

"Îi rog pe părinţii şi bunicii noştri să mă creadă pe cuvânt. Creşterea punctului de pensie cu 167 de lei este maximum pe care ni l-am putut permite în condiţii de raţionalitate economică şi în condiţiile în care noi vrem ca orice creştere a pensiei să fie însoţită de garanţia capacităţii de a putea plăti acea pensie crescută. Nu se poate mai mult. Oricine promite mai mult de fapt dă mărul otrăvit către oameni. Credeţi că dacă am fi avut resurse financiare, nu am fi crescut pensiile? Cu siguranţă le-am fi crescut. Populismul, demagogia PSD nu fac altceva decât să arunce România într-o situaţie de criză din care vom ieşi şi mai greu", a mai spus Orban.

Plenul Parlamentului a adoptat, marţi, rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie. S-au înregistrat 242 voturi ''pentru'', 147 ''împotrivă'' şi 11 abţineri.

Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare Legea sistemului public de pensii care prevede creşterea acestuia cu 40%.

Liberalii au anunţat că vor ataca la Curtea Constituţională proiectele privind rectificările bugetare adoptate de Parlament.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
..vom folosi toate parghiile ca sa votam..PSD..VOI JIGODIILOR DE pnl-isti..sa mergeti dupa marele IORDACHE MARIAN..jigodia de la Medgidia..care acum se afla intr-un loc linistit,plin cu verdeata..unde nu este nici chin nici furaciuni..si va asteapta si pe voi ca sa va instruiasca...in iad sunt alte reguli..luati aminte.....jigodiilor..
4
0
A taiat 1 leu de la pensiile speciale ?----ptr pensionari profesori copii n-au bani _----Auzi sa dai marire la un copil 29 de lei ? De risul curcilor
2
0
O singura parghie si rapida :DEMISIA
4
0
ce treaba au strainii , ce pensii au ei si ce pensii avem noi, dc trebuie sa tinem cont de ce zic cei din afara
4
0
Fiu de securist are salariul 4000 euro pe luna. Ce face de banii astia? Ce a facut ca sa castige banii astia? Nimic. Si se opune cu toate parghiile date de Constitutie traiului mai bun al pensionarilor si copiilor.
12
1
CCR nu este solutia, presurile si slugile criminale fac ce stiu ei mai bine-da dreptate criminalilor PSD. CCR ati trimis in mormant, cu buna stiinta, pentru niste nenorociti de bani sub forma de pensie speciale-- singura rezolvare este si sper din tot sufletul ca pensionarii sunt oameni intelepti, de buna credinta, isi pot asculta copii care vor fi supusi pana la moarte ptr aceste nenorociri . PSD si CCR , blestemati pe veci sa fiti.
7
11
Sa le sugi pula la criminali jigodii internationali
9
4
Ai dracu ce sunteti... n-aveti bani de majorari alocatii si pensii.Dar pentru ciumatiii vostri din politie,medici si profesori aveti non-stop bani,la comanda. Cum dracu aveti tot timpul bani pentru ei? Acolo nu sunteti niciodata in incapacitate de plata.Siktir,fi-mi-ar scarba de curve cu doua fete.N-aveti coloana vertebrala.Nu faceti decat sa creasca ura intre cei de la privat si bugetari,privind salariile si nivelul de trai.In ce tari din UE sunt atat de mari diferentele de salarii? Animalele se gandesc numai la ei.
11
4
Te-n gura de malastrop tu ce salariu ai cacat in ploaie cu trei ani vechime !
12
2
Tu-va-n gura de securisti! La diversiuni nu va intrece nici dracul! I-ati gasit pe romani prosti!
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102