REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Orban: Europa "e cu ochii pe noi"

Orban: Europa "e cu ochii pe noi"

Replica API 2 martie 2018 | 01:32 535

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, în legătură cu afirmaţiile prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, că Europa este "cu ochii" pe România şi că în cazul în care reprezentanţii majorităţii parlamentare nu vor înţelege acest lucru, ţara noastră va fi tratată în continuare ca un "caz special".

"Primul lucru pe care vreau să-l remarc - şi nu ştiu dacă l-au înţeles colegii din majoritate - este că Europa este cu ochii pe noi şi chiar dacă o perioadă de timp nu a existat atâta atenţie privitor la involuţiile din România, din cauza faptului că a existat un parcurs mai degrabă pozitiv, de o bucată de vreme ceea ce se întâmplă în România a făcut ca Europa să fie extrem de interesată. Dacă nu înţeleg colegii noştri sau dacă se fac că nu înţeleg, înseamnă că urmăresc în mod deliberat răul României. (...) Dacă ei vor continua pe acest drum, vom fi trataţi în continuare ca un caz special, vom fi ţinuţi undeva într-un colţ, puşi pe coji de nucă", a spus Orban, la Realitatea Tv.

El a susţinut că România s-a "îndepărtat" de îndeplinirea condiţiilor pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare şi de Verificare (MCV).

"Acest lucru este transmis foarte plastic prin mesajul prim-vicepreşedintelui CE, care a spus 'alergaţi, alergaţi, dar aveţi grijă să alergaţi spre finish' şi mai ales a spus e ca un maraton şi acum, când vă apropiaţi de finish, alergaţi în direcţia greşită. Acest lucru exprimă clar percepţia evidentă a CE despre faptul că noi înregistrăm involuţii în ceea ce priveşte justiţia, independenţa justiţiei, domnia legii în România", a afirmat Orban.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat joi, la Bucureşti, că în ultimii 20 de ani s-au realizat foarte multe în ceea ce priveşte consolidarea sistemului de justiţie din România.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Frumos si destept ! El va umple liberalilor cotiga amarata de voturi , iar frigiderul lor de mult rahat ...
2
0
Ce fata de betiv rural are penalul lui Ciolannis!!!
5
0
ORBAN TATI ALUPIGUS DRAGA ALUPIIIIGUS.
7
0
Ne Orbane ia Maimuta si Chitar si mergi in vizita in tara sau in Spania si faci cate o cantare la colt de strada,ca vei avea mai mult succes ca in politica.
7
0
Europa e de mult cu ochii pe noi ca sa vada ce mai e de furat pe aici. Iar ca sa fure in voie, nederanjati de nimeni, au grija sa dea in cap tuturor romanilor care au posibilitati financiare si i-ar putea incurca. Ma mir ca fratii aia doi din Bacau care au DEDEMAN-ul au scapat. Dar nu-i timpul pierdut.
8
0
Eu sunt cu ochi pe tine, te astept aici la - mititica.
7
1
oricum , voi cei din opozitie, nu faceti absolut nimic ptr a contracara aceste nenorociriale unor penali, nu aveti taria de a va uni fortele si a forma un singur glas. Se pare ca jucati un fel de alba neagra functie du cum va avantajeaza sau nu. A va rezuma la vorbe-zero barat, actiunile?
5
2
nu mai sperii pa nimeni cu europa sunt si acolo o serie da excroci care latra pentru salariile mari care le eau si noi stam pa sub mese ca azorel .
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102