REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Orban: Există contracte pentru 400 de ventilatoare; încercăm să le introducem şi în fabricaţie

Orban: Există contracte pentru 400 de ventilatoare; încercăm să le introducem şi în fabricaţie

Replica API 6 aprilie 2020 | 00:00 1071

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că există contracte încheiate cu diverşi furnizori pentru 400 de ventilatoare, dar că graficul de livrare nu este respectat şi că se caută soluţii pentru producţia internă.

"La ora actuală există contracte pentru 400 de ventilatoare. Din păcate, graficul de livrări care fusese stabilit nu este respectat, pentru că s-au emis decizii ale guvernelor sau ale preşedinţilor din diferite ţări de unde trebuia să primim aceste ventilatoare, care practic au blocat ieşirile din ţară ale ventilatoarelor. Căutăm soluţii, încercăm să introducem în fabricaţie ventilatoare. Deja există o firmă americană care a pus la dispoziţia producătorilor, inclusiv din România, proiectul, toate piesele componente şi implicit patentul. Sigur că nu putem să îl folosim, să îl introducem în fabricaţie, ci să producem un număr de ventilatoare necesar", a arătat Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul unei şedinţe operative desfăşurate la MAI.

El a menţionat că a discutat cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre posibilitatea reparării unor ventilatoare stricate, astfel încât să fie puse în funcţiune 80-100 de aparate suplimentare.

De asemenea, a adăugat premierul, la Ministerul Apărării, se află în lucru un proiect de ventilator.

"La Ministerul Apărării se lucrează la un proiect de ventilator. (...) Sper cât de curând să putem să facem teste. Există un proiect care este făcut. Trebuie identificate capacităţi de producţie pentru componente: aparatul de ventilare şi monitorul şi toate celelalte aparate care sunt folosite sunt foarte sensibile - de ele depinde viaţa pacienţilor şi conţin foarte multe componente care trebuie să fie fabricate în cele mai bune condiţii", a precizat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ordinar, pus de mafioti sa minta.
0
0
Pai in loc sa va pregatiti de epidemie in decembrie ianuarie februarie voi va pregateati de alegeri anticipate sa ajungeti cat mai repede la ciolan
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102