REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Orban: Guvernul are nevoie de deplină capacitate de exerciţiu ca să existe o şansă de creştere economică

Orban: Guvernul are nevoie de deplină capacitate de exerciţiu ca să existe o şansă de creştere economică

Replica API 1 septembrie 2020 | 00:00 1073

Guvernul trebuie să facă faţă unor provocări imediate, pe termen mediu şi lung şi are nevoie de deplină capacitate de exerciţiu pentru a putea soluţiona marile probleme cu care se confruntă România, pentru a oferi garanţia că există o şansă de creştere economică, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban

"În ceea ce ne priveşte ca Guvern, considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi este extrem de benefic pentru România. Guvernul trebuie să facă faţă unor provocări imediate, unor provocări pe termen mediu, pe termen lung şi are nevoie de deplină capacitate de exerciţiu pentru a putea soluţiona marile probleme cu care se confruntă România. Enumăr pe scurt: implementarea planului de investiţii şi relansare economică în România. Avem o serie de măsuri care au fost adoptate şi care trebuie implementate, de la măsurile de garantare a creditelor pentru companii până la măsurile de acordare de granturi de peste două miliarde de euro către întreprinderi mici şi mijlocii, fie în cadrul Programului Operaţional Regional, măsura 21 şi 22, fie în cadrul programului grantului de un miliard de euro care este acordat pentru investiţii, fie pentru capital de lucru, pentru domeniile care au fost afectate de restricţii în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă", a afirmat Orban, după ce şedinţa parlamentară privind dezbaterea moţiunii de cenzură nu s-a mai putut desfăşura din lipsa cvorumului.

Orban a spus că, începând cu 1 septembrie, odată cu adoptarea ordonanţei de urgenţă şi a normelor metodologice, intră în vigoare programul de măsuri active de susţinere a companiilor şi angajaţilor, programul flexibil de muncă, care este finanţat de la nivel european.

"Comisia Europeană a aprobat o alocare către România de 4.990.000.000 dedicate acestui tip de măsuri active, care sunt extrem de importante pentru companii şi pentru angajaţi. Avem de pregătit începerea şcolii, avem de pregătit organizarea alegerilor. Am adoptat, astăzi, Ordonanţa de urgenţă pentru elaborarea planului de rezilienţă şi recuperare care trebuie finalizat până la începutul lui octombrie şi transmis Comisiei Europene ca bază pentru absorbţia celor peste 30 de miliarde de euro la care România are dreptul pentru facilitatea de recuperare şi rezilienţă care este adoptată la nivel european. Trebuie să finalizăm documentele de poziţie privitoare la bugetul 2021-2027, bugetul Uniunii Europene, pentru a pregăti absorbţia eficientă şi utilă a fondurilor europene în viitorul exerciţiu bugetar", a adăugat premierul.

El a mai spus că Guvernul are răspunsurile potrivite la situaţiile dificile şi voinţa de a le pune în practică.

"Guvernul este confruntat cu situaţii extrem de dificile, cărora trebuie să le dea răspunsul potrivit şi pentru care noi avem aceste răspunsuri şi avem voinţa de a pune în practică, astfel încât România să meargă înainte, să depăşim cât mai repede criza economică provocată de pandemia de COVID-19, să oferim cu adevărat garanţia românilor că există o şansă de creştere economică, de dezvoltare economică, astfel încât să avem cu adevărat o relansare economică care să ne pună pe o poziţie fruntaşă la nivel european", a mai afirmat Ludovic Orban, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dezastru ecologic la statia de asfalt GETNIC de la Seimeni,functioneaza fara filtre!Fum toxic pe toata valea Seimeni!Garda de mediu unsa!Aerul era irespirabil!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218