REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Orban: Guvernul este un susţinător al incluziunii şi emancipării sociale a comunităţilor rome

Orban: Guvernul este un susţinător al incluziunii şi emancipării sociale a comunităţilor rome

Replica API 9 aprilie 2020 | 00:00 1026

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban afirmă că actualul Guvern este un susţinător al incluziunii sociale şi al emancipării sociale, culturale şi economice a comunităţilor rome şi pregăteşte, în acest sens, un nou cadru strategic naţional pentru următorii cinci ani, care va urmări adaptarea măsurilor la nevoile concrete ale comunităţilor.

"Marcăm astăzi sărbătoarea etniei romilor din România, odată cu Ziua internaţională a romilor. Sunt sărbători dedicate tradiţiilor şi istoriei acestui grup etnic, dar şi memoriei romilor ucişi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca pledoarie împotriva oricărei forme de discriminare sau excludere socială pe criterii etnice. (...) Vă asigur că aveţi în acest Guvern un susţinător al incluziunii sociale şi al emancipării sociale, culturale şi economice a comunităţilor rome. Pregătim un nou cadru strategic naţional, pentru următorii cinci ani, pentru incluziunea romilor şi avem în vedere adaptarea măsurilor la nevoile concrete ale comunităţilor - de la accesul la infrastructura de apă, electricitate, încălzire şi drumuri, la asigurarea infrastructurii şcolare şi sanitare necesare, cursuri de formare profesională adaptate specificului local şi asistenţă pentru găsirea de locuri de muncă. Prin transparenţă şi consultare pro-activă a societăţii civile rome, căutăm împreună soluţii coerente şi resursele umane şi financiare necesare pentru a sprijini dezvoltarea şi a combate orice formă de discriminare sau excludere socială", susţine Orban în mesajul transmis cu ocazia acestei zile.

Premierul subliniază că în cele trei decenii de la căderea comunismului, societatea românească s-a aliniat valorilor europene, iar romii au fost recunoscuţi ca minoritate etnică.

"Ca toţi ceilalţi cetăţeni români, etnicii romi şi-au dorit să trăiască într-o ţară liberă, democratică şi prosperă, care să le asigure tuturor egalitatea de şanse. Astăzi, după secole în care au fost pe rând înrobiţi, deportaţi sau discriminaţi, etnicii romi fac parte cu drepturi şi obligaţii egale din societatea românească. Mulţi au învins prejudecăţile sociale şi au devenit adevărate repere în diferite domenii de activitate. Sunt exemple pe care ne dorim să le urmeze cât mai mulţi dintre membrii etniei romilor şi care dovedesc că există un potenţial valoros, pe care vrem să-l încurajăm", afirmă Orban.

Premierul face, în context, şi un apel la etnicii romi să sprijine eforturile făcute de autorităţi pentru stoparea răspândirii coronavirusului şi să respecte măsurile luate de acestea.

"Un trai decent, locuri de muncă, un nivel de educaţie demn de o ţară civilizată şi servicii medicale de calitate sunt aspiraţiile fiecăruia dintre noi, indiferent de apartenenţa etnică, majoritari sau minoritari deopotrivă. Suntem toţi cetăţeni români şi ai Uniunii Europene şi ne dorim să ne menţinem pe acest drum, cu contribuţia fiecăruia dintre noi. Acum, în mod special, vă chem să sprijiniţi eforturile pe care le facem la nivelul întregii ţări pentru a opri răspândirea coronavirusului şi să respectaţi măsurile luate de autorităţi pentru protejarea dumneavoastră. De sănătatea fiecăruia dintre noi depinde în contextul actual sănătatea sau chiar viaţa celor din jur. La mulţi ani etniei romilor din România şi din întreaga lume!", mai transmite Orban, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi nu suntem de acord sa-i includem.
0
0
Pai lauda-i pe rromi!Nu joci in hora cu ei cum facea Basescu pe la serbari rromanesti si cumetrii?
0
0
sa treaca boal asta si plec la cersit , in tara nui de trait!
0
0
Toate guvernele au sustinut acest lucru si acum hai sa vedem ce s-a reusit: cele mai mari retele de trafic de copii,cersit, prostitutie sunt patronate de rromi. Mai nou rromi din Tandarei au intrat si in afaceri cu arme de care autoritatile nu spun nimic. Nu domnule Orban, rromi nu sunt egali cu noi, sunt cu mult peste din punct de vedere al avantajelor.
3
0
Ne detasam de aceasta afirmatie.
2
0
Sica, i ai acasa pe toti diasporezii, dar fara ca tu sa fugi ascuns la Vila lac 2
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920