REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Orban: Guvernul va emite ordonanţă dacă vor fi tergiversate modificările la legile Justiţiei

Orban: Guvernul va emite ordonanţă dacă vor fi tergiversate modificările la legile Justiţiei

Replica API 3 decembrie 2019 | 02:25 412

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că în cazul în care va fi tergiversată intrarea în vigoare a pachetului legislativ pentru modificarea legilor Justiţiei, pe care Guvernul intenţionează să îşi angajeze răspunderea, va fi dată o ordonanţă de urgenţă pe această temă.

Întrebat ce va face în cazul în care, după asumarea răspunderii Guvernului pe modificările la legile Justiţiei, PSD va încerca să tergiverseze intrarea în vigoare a acestora prin contestarea la Curtea Constituţională, de exemplu, Orban a spus că va emite ordonanţă de urgenţă.

"În cazul în care, din dorinţa evidentă de a tergiversa adoptarea (pachetului legislativ pe Justiţie pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament - n.r.), vom face ceea ce avem la dispoziţie ca instrument constituţional, şi anume vom emite ordonanţă de urgenţă. Dacă nu se modifică articolele din legile Justiţiei despre care v-am vorbit, Justiţia va fi paralizată şi noi nu putem accepta. (...) Suntem într-o situaţie în care cred că va înţelege toată lumea şi nu vom fi nevoiţi să dăm OUG, dar suntem obligaţi să apelăm la această procedură care să permită adoptarea rapidă a acestor modificări", a mai spus Orban la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe două pachete distincte: economic, cu abrogarea Ordonanţei 114, şi juridic, care cuprinde prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru - pensionarea anticipată a magistraţilor, creşterea vechimii de la 2 la 4 ani pentru intrarea în magistratură, trecerea de la completele de doi la completele de trei şi abrogarea recursului compensatoriu.

Data când va avea loc acest lucru va fi stabilită împreună cu partenerii PNL, a precizat Orban. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si pensiile magistratilor sa fie eliminate! Astia, mai ales aia de la CCR au nenorocit tara si pe noi toti! Au aparat Hotii si le-a legiferat HOTIILE toate si, pentru asta trebuie judecati nu premiati, recompensati, NIMIC. Nu coafati legea asta pe ici, pe colo..de ochii lumii! Toate pensile speciale anulate! Toate. Pensie doar dupa CONTRIBUTIVITATE. Constitutia spune ca nimeni nu este mai presus de LEGE! LEGEA sa fie una pentru toti. Ajunge cati bani au mancat specialii astia toti in aproape 30 de ani!!! STOP.
1
0
Ati votat mergeti blat 5 cinci ani de zile.La cacat cu voi dragi romani acum este timpul nostru sa dus pesdeul noi suntem la ciolan five year.
3
0
Justitia nu este justitie in Romania. Judecatorii nu isi justifica salariile exagerat de mari pe care le iau. Prefer sa fiu judecat de un sfat al batranilor decat de astfel de judecatori. Luati masuri urgente.
2
1
Daca zicea asa PSD eram in strada. Asa e ok?? Parca am votat ceva in mai... ca sa nu mai fie ordonsnte pe justitie. Se pare ca ajungem din lac in puta. Romania se departeaza de democratie. Numai unii au voie si au dreptate... Ordonanta 114 nu e pe justitie si poate fi modificata. Dar pe justitie faceti ce ati urlat cu noi in piata adica doar in parlament.
9
1
Ordonanta 114 e pe economie. Si nu are legatura cu Ordonante Guvernamentale. Care ordonante pe Justitie au fost interzise si de vorul tau la referendum, spalarule pe creier
10
0
De-aia v-am votat ca sa schimbati Ordonanta 114.
4
6
Muie orbane si tie si plavanului tau sef. Ati uitat ce intrebare a fost la referendum sau guvernul meu poate sa de ordonante pe justitie. La puscarie sa va duceti amandoi
11
3
Mutului. Nu el intreba la referendumul daca sa se mai dea ordonante pe Justitie? Si raspunsul a iesit satisfacator lui? Sau o sa vina cu o erata "PSD sa nu mai fi dat ordonante pe justitie, guvernul meu sa dea". MUIE, ordinarilor!
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614