REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Orban: Guvernul va susţine CE în vederea adoptării cât mai rapide a prevederilor legate de exerciţiul multianual

Orban: Guvernul va susţine CE în vederea adoptării cât mai rapide a prevederilor legate de exerciţiul multianual

Replica API 16 octombrie 2020 | 00:00 1312

Guvernul va susţine Comisia Europeană în vederea adoptării cât mai rapide a reglementărilor aferente exerciţiului financiar multianual 2021 - 2027 şi a detaliilor legate de Programul de relansare economică, ce a fost adoptat de Consiliul European, a declarat joi prim-ministrul Ludovic Orban.

Ludovic Orban

Premierul s-a întâlnit cu Johannes Hahn, comisarul european pentru buget şi administraţie, aflat într-o vizită la Bucureşti.

"Discuţia de astăzi a fost o discuţie extrem de importantă pentru că a vizat aspecte fundamentale privitoare la viitorul Uniunii Europene, cu precădere am discutat problema exerciţiului financiar multianual, a bugetului UE pe 2021 - 2027 şi, de asemenea, am purtat o discuţie privitoare la Planul de relansare economică al Uniunii Europene şi cu specificitate pe structura Planului naţional de Rezilienţă şi Recuperare. În discuţiile pe care le-am purtat, am evidenţiat că noi vom susţine Comisia Europeană şi poziţia noastră va fi aceea de a sprijini adoptarea cât mai rapidă a tuturor reglementărilor necesare, astfel încât atât bugetul UE, reglementările aferente exerciţiului financiar multianual să fie adoptate într-un termen cât mai scurt şi, de asemenea, toate detaliile legate de Programul de relansare economică, care a fost adoptat de Consiliul European", a spus Ludovic Orban, la Palatul Victoria, după întâlnirea cu Johannes Hahn.

Şeful Guvernului a subliniat importanţa unei cooperări apropiate cu Comisia Europeană.

"Considerăm că un dialog şi o cooperare apropiată între Comisia Europeană şi guvernele ţărilor europene, Guvernul pe care-l conduc, este extrem de important pentru ca toate oportunităţile care s-au născut din deciziile europene, atât cele privitoare la bugetul UE, cât şi cele privitoare la Facilitatea de Recuperare şi Rezilienţă să poată să genereze o relansare cât mai rapidă a economiei la nivel european, sigur, ţinând cont de priorităţile care au fost fixate de Comisie, legate de Europa inteligentă, legate de investiţii serioase în inovare, cercetare-dezvoltare, soluţii inteligente de digitalizare, de asemenea prioritatea privitoare la o Europă verde cu atingerea obiectivelor care sunt stabilite în reglementările adoptate la nivel european", a afirmat Orban, scrie Agerpres.

În context, şeful Executivului a mulţumit comisarului european pentru buget şi administraţie pentru colaborarea bună avută cu Guvernul de la Bucureşti.

"Îi mulţumesc domnului Hahn şi pentru colaborarea foarte bună pe care am avut-o, domnul Hahn fiind la al treilea mandat. Mandatul anterior am avut relaţii extrem de serioase, întrucât s-a ocupat de portofoliul important de vecinătate şi de extindere a Uniunii Europene, fiind un partener extrem de apropiat de România. De asemenea, îi mulţumesc pentru colaborarea foarte bună pe care o avem şi îl asigur că între Guvernul României şi domnia sa este o comunicare permanentă, un dialog şi o susţinere a tuturor demersurilor care pot să ducă la decizii benefice la nivel european", a mai declarat Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai prostule, nu parlamentul trebuie sa inteleaga asta. Jigodia de orban si hotii lui trebuie sa se ingrijeasca de idioti ca tine
1
0
Vreun an doi pe toti parlamentarii pe somaj,poate asa vor intelege cit costa o sticla de apa,un bilet de tren sau autobuz,o piine,un kg de carne.
0
0
Care ar fi problema daca nu se tin alegerile stati si voi an somaj la minimu pe economie vreo trei luni si asa legile le faceti dupa cum visat
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102