REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Orban, întâlnire cu delegația BERD. Premierul vrea o colaborare pe proiecte de investiții

Orban, întâlnire cu delegația BERD. Premierul vrea o colaborare pe proiecte de investiții

Replica API 4 decembrie 2019 | 00:00 138

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a avut o întrevedere la Guvern cu delegația Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, la care le-a transmis că dorește o colaborare strânsă cu BERD care să se concretizeze în proiecte de investiții și asistență tehnică în transport, energie, sănătate și construcții.

Delegația BERD a fost condusă de Charlotte Ruhe, managing director pentru Europa Centrală și de Est.

Șeful Executivului le-a transmis reprezentanților BERD că vrea o colaborare strânsă care să ducă la proiecte de investiții și asistență tehnică în domenii precum infrastructura de transport, energie, sănătate, dar şi în domeniul construcţiilor, potrivit unui comunicat de presă al Executivului remis, miercuri, MEDIAFAX.

„Întâlnirea a avut drept scop prezentarea noii strategii de țară pentru perioada 2020-2025 a Băncii, care a inițiat un proces de consultare publică cu autorități ale administrației publice, cât și cu mediul de afaceri și cu societatea civilă”, mai arată sursa citată.

Temele abordate în cadrul întrevederii de miercuri au vizat aspecte relevante pentru activitatea BERD în România, în directă legătură cu prioritățile prevăzute în noua strategie de țară: - promovarea investițiilor în infrastructură durabilă și dezvoltarea regională; - susținerea productivității prin extindere corporativă, inovație și abilități; - extinderea procesului de intermediere financiară și dezvoltarea piețelor de capital.

Premierul a apreciat activitatea BERD în România, atât în ceea ce privește programele și proiectele desfășurate, cât și în ceea ce privește perspectiva pentru următorii cinci ani.

În acest sens, Ludovic Orban a declarat că dorește o colaborare cât mai strânsă cu BERD, concretizată în proiecte de investiții și asistență tehnică, în domenii precum infrastructura de transport, energie, sănătate, dar și în domeniul construcțiilor.

Concret, cele două părți au convenit o serie de domenii prioritare care să contribuie la dezvoltarea economiei românești, precum promovarea bunei guvernanțe și listarea pe bursă a unor întreprinderi de stat, proiecte în parteneriat public-privat (PPP) în domeniul infrastructurii de transport și municipale (inclusiv transport și mobilitate urbană, rețelele de distribuție de gaz și de electricitate, alimentare cu apă, eficiență energetică, clădiri verzi, spitale), dar și susținerea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, asistență tehnică și co-finanțare, în vederea unei mai bune absorbții a fondurilor europene.

Tot la Palatul Victoria, delegația BERD a avut o reuniune și cu ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, cu ministrul Sănătății, Victor Costache, precum și cu alți oficiali din Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, pentru a discuta o listă de proiecte prioritare pe fiecare domeniu.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate ar fi bine daca tot vor sa listeze cec pentru cele 20 de procente sa cada la un acord cu berd
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102