REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Orban: Iohannis să-i ceară demisia lui Ciucă în urma acuzaţiei de plagiat

Orban: Iohannis să-i ceară demisia lui Ciucă în urma acuzaţiei de plagiat

Replica API 19 ianuarie 2022 | 23:04 812

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban consideră că, în situaţia care premierul Nicolae Ciucă nu-şi dă demisia de bunăvoie în urma acuzaţiei de plagiat, şeful statului, Klaus Iohannis, trebuie să-i solicite acest lucru, scrie Agerpres.

Ludovic Orban

"Ciucă este premier pentru că aşa a vrut Iohannis. Dacă în urma acuzaţiei de plagiat Ciucă nu-şi dă demisia de bunăvoie, cel care trebuie să-i solicite demisia este chiar Iohannis. Asta cu atât mai mult cu cât Iohannis s-a arătat intransigent faţă de plagiat", a scris Orban, marţi, pe Facebook.

El a amintit în postare declaraţii ale preşedintelui Iohannis cu privire la plagiat: 'Plagiatul reprezintă furt intelectual şi este inacceptabil ca, în faţa unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, după cum se întâmplă în democraţii consolidate. Pentru a progresa ca societate, instituţiile abilitate trebuie să-i sancţioneze drastic pe cei care îşi însuşesc ilicit munca intelectuală a celorlalţi, dar şi pe aceia care facilitează acest lucru'.

"Asta declara preşedintele Iohannis astă-vară. Astăzi a tăcut mâlc! Despre ce Românie Educată poate să mai vorbească Iohannis dacă va închide ochii şi nu va reacţiona în niciun fel la aceste serioase acuzaţii care afectează inclusiv imaginea externă a României, ţinând cont de ceea ce susţinea la prezentarea proiectului România Educată: 'La noi hoţii s-au cocoţat în vârful statului şi acest lucru a fost posibil şi datorită toleranţei prea mari a societăţii şi a mediului universitar faţă de plagiat. Fiindcă plagiatul este o formă de hoţie'", a completat Ludovic Orban.

Fostul lider al PNL a precizat că de la conducerea partidului nu se aşteaptă la nicio reacţie în acest caz. "Cât despre PSD, e ca şi cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului", a susţinut Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vedeti cine a fost tatal lui ciuca si veti vedea "motivele" ascensiunii astuia.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369