REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Orban îşi extinde afacerile şi în afara Constanţei. Alex Building, contract de milioane cu o primărie din Giurgiu

Orban îşi extinde afacerile şi în afara Constanţei. Alex Building, contract de milioane cu o primărie din Giurgiu

Replica API 20 iulie 2015 | 22:55 1657

Se bagă şi fostul primar din Cogealac pe fir?

Se bagă şi fostul primar din Cogealac pe fir?

Alex Building SRL, cunoscuta firmă de construcţii a milionarului Lucian Orban, a depăşit graniţele judeţului Constanţa, după ce a primit un contract de la primăria unei comune giurgiuvene. Astfel, firma devenită celebră mai ales prin prisma relaţiilor sale cu instituţii de stat, se va ocupa de „alimentarea cu apă a localităţilor Daia şi Plopşoru- rest de executat”, potrivit unui contract primit, pe 09.06.2015 de la Primăria Daia. Alex Building SRL Constanţa a fost câştigătoarea unei licitaţii la care s-au înscris doar două firme interesate, cu o ofertă de preţ pe care primăria giurgiuveană trebuie s-o fi fost considerat.

Potrivit autorităţii contractante, „Această lucrare reprezintă un rest de executat din proiectul “Alimentare cu apă a localităţilor Daia şi Plopşoru, com. Daia, jud. Giurgiu” şi constă în: Amenajarea teritoriului; utilităţi; sursă de apă; conductă aducţiune; staţie clorinare; staţie tratare; înmagazinare; staţie de pompare; Reţea de distribuţie; instalaţii electrice interioare; drum de acces şi branşament electric. Valoarea estimată a contractului este de 1.829.349 lei, fără TVA şi este formata din: a) C+M : 1.543.949 lei; b) Utilaje: 193.891 lei; c) Dotări: 7.563 lei; d) Diverse şi neprevăzute: 83.946 lei. Cuantumul de 83.946 lei, aferent cheltuielilor de diverse şi neprevăzute, reprezintă un procent de 4, 73% din valoarea cheltuielilor pentru investiţia de bază, respectiv 1.773.646 lei”. Alex Building SRL s-a angajat însă să realizeze lucrările din comuna Daia contra sumei de 1.609.114 lei, fără TVA, motiv pentru care a şi primit contractul. Alex Building SRL are un portofoliu impresionant în Constanţa: ansamblul Rezidenţial Tomis Plus (deţinut de patronii săi, Lucian Orban şi Daniel Zaif), sală de sport pentru Clubul Sportiv Şcolar nr. 2 din Constanţa, ansamblul rezidenţial Sport Residence din oraşul Ovidiu, reabilitarea Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, diverse construcţii pentru primăriile din Ovidiu, Valu lui Traian, Poarta Albă, Saligny, Crucea, Pecineaga, 23 August, APIA etc. De departe, însă, cel mai fidel client al Alex Building a fost primăria Cogealac, mai ales în mandatul de edil al vărului lui Daniel Zaif, unul din patronii afacerii, respectiv Cati Hristu. Că a fost vorba despre amenajare urbanistică sau piaţă agroalimentară, realizare, extindere şi modernizare reţele de apă ori sistem de gestionare a deşeurilor, Alex Bulding a fost mereu la datorie în Cogealac. Poate şi pentru că fostul primar Cati Hristu simţea că trebuie să strângă cât mai mulţi bani pentru avocaţi, dacă e să ne gândim la procesele de corupţie în care aşteaptă deja pronunţarea judecătorilor. Iar modalitatea sa preferată de a face rost de bani era subcontractarea contractelor pe care tot el le oferea vărului său, închiriindu-şi propriile utilaje grele pentru desfăşurarea lucrărilor celor de la Alex Building.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va multumim doamna Olga, acum in 2018 am inteles ce vroiati sa transmiteti cetatenilor comunei Daia Giurgiu
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218