REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Orban: La Spitalul Suceava a existat şi o atitudine generală de desconsiderare a pericolului

Orban: La Spitalul Suceava a existat şi o atitudine generală de desconsiderare a pericolului

Replica API 3 aprilie 2020 | 00:00 1093

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că la Spitalul de la Suceava a existat un management neglijent şi, probabil, "o atitudine generală de desconsiderare a pericolului" reprezentat de noul coronavirus, menţionând că s-a apelat la medici militari cu experienţă pentru a repune în funcţiune spitalul.

"La ora actuală am refăcut complet managementul la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică, am refăcut managementul spitalului, am apelat la medici militari cu experienţă. Noul director al spitalului este medic militar cu experienţă, a fost director medical în Spitalul Militar Braşov şi este un om care nu s-a dus singur acolo, ci cu o echipă şi care repune, practic, în funcţiune Spitalul Suceava. Toate resursele pe care le putem mobiliza deja au fost distribuite spre Suceava, în ceea ce priveşte materiale, echipamente de protecţie, resurse umane pe care le putem disponibiliza, tratamentele necesare pentru tratarea persoanelor care sunt diagnosticate pozitiv", a afirmat Orban la Digi24.

El a spus că aşteaptă rezultatul anchetei, dar cel mai probabil acolo a existat şi "o atitudine generală de desconsiderare a pericolului".

"Permiteţi-mi să nu mă pronunţ până nu se face o anchetă serioasă. Este clar că în spitalul din Suceava au avut cel mai mare număr de îmbolnăviri în privinţa cadrelor medicale. Cel mai probabil acolo nu a existat numai un management neglijent, ci şi probabil o atitudine generală de desconsiderare a pericolului reprezentat de acest virus. Spitalul din Suceava este unul dintre spitalele care s-au dezvoltat cel mai mult în ultimii opt ani de zile, a atras cetăţeni care au preferat să beneficieze de serviciile spitalului până la izbucnirea epidemiei, este un spital care niciodată nu a avut probleme materiale până la momentul izbucnirii epidemiei, în cont beneficiau de 60 de milioane, ceea ce arată că aveau capacitatea necesară. Din informaţiile pe care le am, chiar era un spital bine dotat şi nu au lipsit materialele de protecţie", a afirmat Orban.

Premierul a adăugat că a apelat la o măsură nespecifică unei situaţii normale, şi anume, la o echipă de conducere militară, pentru a repune în funcţiune spitalul, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu vorbesti de management neglijent si o atitudine generala de desconsiderare a pericolului? Pai asta ati facut tu si presedintele maimutoi. Ati fost informati de SRI despre situatia din China inca din decembrie 2019. Credeti ca am uitat declaratiile infantile despre cat de simpla e gripa asta? N am uitat. Voiati anticipate ca sa aveti putere 4 ani ca sa ne vindeti la multinationale. Aveti acum puterea. Ce ati facut cu ea. Ne ati omorat medicii. Rusineee...!
4
0
"Ghinion". Asta da GHINION. Tu, ditamai presedintele integru sa decorezi un spital ca-i facut de un PDList-PNList harnic si priceput care si-a pus si manager in spital, ca apoi sa trebuiasca sa retractezi si sa iei decoratia. Viata are haz chiar si in zilele astea!
6
0
Greseala lor ne aduce pe noi muritorii de rand in situatii critice.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102