REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Orban: Localele - posibil în septembrie; suntem pregătiți să adoptăm o OUG pentru prelungirea mandatelor actualilor aleși

Orban: Localele - posibil în septembrie; suntem pregătiți să adoptăm o OUG pentru prelungirea mandatelor actualilor aleși

Replica API 3 aprilie 2020 | 00:00 1040

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că este posibil ca alegerile locale să fie organizate în septembrie, arătând că Guvernul este pregătit să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea mandatelor actualilor aleşi locali.

"Putem să decidem şi prin ordonanţă de urgenţă pentru că este o situaţie de urgenţă situaţia creată de această epidemie şi suntem pregătiţi să adoptăm o OUG în acest sens (n.r. - pentru prelungirea mandatelor actualilor aleşi locali)", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă alegerile locale ar putea avea loc în septembrie, premierul a răspuns că este posibil.

El a reiterat că este din ce în ce mai clar că alegerile locale nu pot fi organizate în condiţii normale pe 28 iunie.

"Pregătim un act normativ pentru prelungirea mandatului aleşilor locali care exercită mandatul în urma alegerilor din 2016 până la data viitoarelor alegeri locale. Data urmează să fie stabilită de Guvern, dar, din punctul meu de vedere, astăzi, este clar că alegerile locale nu pot fi organizate în condiţii normale în data de 28 (n.r. - iunie) şi va fi necesară amânarea acestor alegeri. (...) Sperăm să treacă cât mai repede epidemia. După trecerea epidemiei, când o să existe un interval de timp în care să revenim la normal, să se poată desfăşura o campanie firească în care candidaţii să poată interacţiona cu alegătorii, alegătorii să cunoască bine candidaţii, vom decide organizarea acestor alegeri", a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pandemia va schimba total "piata si viata " politica din romania . vor fi mari surprize la alegerile locale si parlamentare .............vor apare politicieni noi , partide noi cu alt gen de politica ..........moderna si eficienta
0
0
Sica mandolina de 4 luni se gandeste numai la alegeri anticipate sa ajunga repede la ciolan. Ce epidemie, ce pregatiri, ce echipamente de protectie pt medici...alegeri, asta i baza
2
0
va tineti de cuvant fata de Bruxelles. O sa fiti la guvernare si dupa luna iunie. Ai dracu de penelisti tradatori. Va mananca puscaria dupa alegeri. Garantat.
7
0
a ti fost pregatiti din decembrie si pentru virus, ca doar a ti stiut , alegeri, alegeri si iar alegeri , dasta am ajuns aici !
8
0
La puscarie cand intrati pentru inalta tradare?
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614