REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Orban: Luni, şedinţă de Guvern; Analiza unui proiect de rectificare bugetară şi stimulentul de risc, pe ordinea de zi

Orban: Luni, şedinţă de Guvern; Analiza unui proiect de rectificare bugetară şi stimulentul de risc, pe ordinea de zi

Replica API 6 aprilie 2020 | 00:00 1026

Ludovic Orban

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat că luni ar urma să aibă loc o şedinţă de guvern, pe a cărei ordine de zi vor figura OUG care vizează acordarea unui stimulent de risc pentru personalul medical care are grijă de pacienţii cu coronavirus, dar şi analiza unui proiect de rectificare bugetară.

"Va avea loc o rectificare bugetară, deja vom avea la şedinţa de luni o primă analiză a proiectului de rectificare bugetară. La ora actuală ordonatorii principali de credite îşi definesc nevoile în perioada care va urma şi e posibil în cursul săptămânii viitoare să adoptăm rectificarea bugetară", a arătat Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul unei şedinţe operative desfăşurate la MAI, scrie Agerpres.

El a menţionat că în aceeaşi şedinţă va fi analizat şi proiectul de Ordonanţă de urgenţă care vizează acordarea unui stimulent de risc pentru personalul medical care are grijă de pacienţii cu coronavirus.

"Deja este cuprins în proiectul de ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Fondurilor Europene. Da, aproximativ 500 de euro o să fie. Luni este prevăzută o şedinţă de guvern şi vom adopta mai multe măsuri care urmează a fi finanţate din fonduri europene", a menţionat Orban.

Premierul a arătat că deocamdată nu s-a realizat o evaluare a sumelor totale alocate sistemului de sănătate în lupta cu epidemia.

"Deocamdată am suplimentat din Fondul de rezervă bugetul Sănătăţii, am pus la dispoziţia ONAC banii necesari pentru achiziţiile legate de stocurile strategice. De asemenea, am suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii pentru a putea alimenta direcţiile de sănătate publică cu banii necesari pentru cheltuielile în centrele de carantină. S-au alocat banii pentru investiţii în spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii. Încă e greu de făcut o evaluare, dar alocăm bani cu prioritate, de fiecare dată când este nevoie pentru lupta contra coronavirus", a spus el.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a solicitat Executivului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care se ocupă de pacienţi infectaţi cu COVID-19.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai oligofrenule, poate electoratul PNL si USR vor prostiile astea cand tara arde. Noi vrem masuri care sa salveze tara de la sute si mii de decese. Ca de 5 luni numai asta a fost prioritatea lui Orban si clicii care o conduce, taierea de pensii si alegeri anticipate
0
1
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
1
1
nu mai furati bugetarilor
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614