REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Orban: Mâine depunem sesizarea de natură constituţională între Guvern şi Parlament

Orban: Mâine depunem sesizarea de natură constituţională între Guvern şi Parlament

Replica API 20 august 2020 | 09:48 1539

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seara că în cursul zilei de vineri va fi depusă la Curtea Constituţională o sesizare sub forma unui conflictjuridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament privitor la posibilitatea de a depune moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară, în sesiune extraordinară.

Ludovic Orban

"Da, în cursul zilei de mâine vom depune (sesizarea, n.r.). Practic, această sesizare este sub forma unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, privitor la moţiunile de cenzură şi la posibilitatea de a depune moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară", a spus premierul, la Realitatea Plus, scrie Agerpres.

El afirmat că moţiunea de cenzură depusă de PSD "parcă ar fi fost scrisă de Viorica Dăncilă".

"Această moţiune parcă a fost scrisă de Dăncilă. Mie aşa mi s-a părut sau de cineva care a băut apă după Dăncilă. Indiferent cine a scris este rupt complet de realitate, probabil trăieşte într-o lume paralelă. Se vorbeşte de scăderea salariului mediu net. Salariu mediu net se calculează lună la lună - iunie 2020 la iunie 2019", a mai spus Orban, care a precizat că în iunie 2020, în condiţiile unei căderi economice de 10,5% pe trimestrul II, salariul mediu net a fost cu 5% mai mare faţă de anul trecut.

În opinia sa, conduita PSD de la începutul epidemiei a fost un iresponsabilă.

"Conduita PSD de la Începutul epidemiei a fost un iresponsabilă, prin care PSD a boicotat toate măsurile pe care le-au luat autorităţile Guvernul, autorităţile sanitare, luările de poziţie au fost foarte clare de bagatelizare a riscului, de ignorare a măsurilor de protecţie sanitară care au fost impuse de autorităţi. Toată atitudinea a fost o atitudine care din punctul meu de vedere... De exemplu, au refuzat să pună pe ordinea de zi propunerea noastră de revocare din funcţie a Avocatului Poporului - avocatul PSD - Renate Weber", a mai susţinut Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De raie mai scapi, de Lindic Organ e mai greu...
1
0
care te legi de diaria galbena ma ?Ca acum vin de la Craiova si fac ordine si in Constanta mancatias!
2
0
hi hi MOTIUNE scrisa de DANCILA? vai de capul tau de UNGUR prost si betiv cu ce demonstrezi tu ca esti mai presus decat alti??? MARS JAVRA
5
1
...astia malarie...psd-ul ciuma..toti la fel. Cat de cretin si prost sa te fi cacat ma-ta sa poti sa jignesti persoane care nu au aceleasi convingeri rosii ca si tine boule!!?? Daca nu esti cu psd sa dai tu muie. Du-te si dai lu ma-ta ca a lasat ditai prostalaul sa faca umbra pe pamant. De fapt nici umbra nu faci..pentru ca stai in umbra pe care o fac altii ...bou idiot ce esti.
1
9
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
12
0
Guvernarea PNL anul carasului
11
0
Vreau sa fie Lucovid Orban prim ministru pe viata.Vreau sa il imbalsamez ca pe Vladimir Ilici Lenin
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614