REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Orban: Miercuri voi convoca miniştrii şi instituţiile cu atribuţii de control pentru a face o analiză a planului de măsuri

Orban: Miercuri voi convoca miniştrii şi instituţiile cu atribuţii de control pentru a face o analiză a planului de măsuri

Replica API 30 iunie 2020 | 00:00 1011

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că evoluţia din ultimele zece zile a cazurilor de infectări cu noul coronavirus impune precauţie în ceea ce priveşte măsurile ulterioare de relaxare şi a anunţat că miercuri va convoca miniştrii şi instituţiile cu atribuţii de control pentru a se realiza o analiză a planului de măsuri, astfel încât să se asigure respectarea regulilor.

Ludovic Orban

"Miercuri voi convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile statului care au atribuţii de control, de la Ministerul Afacerilor Interne, cu Poliţie şi Jandarmerie, până la Ministerul Sănătăţii cu direcţiile de sănătate publică, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, ANSVSA, pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. Într-adevăr, s-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli. Şi pe plaje, dacă la început aşezarea a fost conformă, încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmăşie şi aproape nu s-a mai respectat nicio regulă. Înţeleg că este aglomeraţie, dar şi pe terase trebuie respectate regulile de distanţare care sunt stabilite. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă şi în alte locuri. (...) Mobilizare maximă şi prezenţă în teren a tuturor instituţiilor cu atribuţii de control, cu obiectivul de respectare a regulilor şi de a-i determina pe cei care desfăşoară activităţile, fie pe cetăţeni să respecte regulile", a precizat Orban, după ce a participat la Adunarea membrilor Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

El s-a declarat îngrijorat de imaginile apărute în spaţiul public în care oamenii nu mai respectă distanţarea la terase.

"Este foarte important să se respecte aceste reguli, iar în ceea ce priveşte autorităţile şi instituţiile statului român, miercuri, le voi da un semnal de mobilizare la maxim, pentru că este o mobilizare care este în interesul cetăţeanului şi care nu are alt scop decât de a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor. Evoluţia în ultimele zile este o evoluţie care ne face să fim foarte precauţi în măsuri ulterioare de relaxare", a afirmat Orban.

Despre reuniunea PNL Iaşi, Ludovic Orban a explicat că aceasta a avut loc la o locaţie în aer liber.

"Eu nu am participat la acea întrunire, o să verific şi când o să văd circumstanţele vom lua decizii", a mai spus Orban, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hai ca vine inapoi starea de urgenta, dupa cat se pare
1
0
Numai amenzi aveti in cap!Pe langa ce ia statul ia si orbanul de contol.Sa manance si gura lui!
0
0
Asteptam sa fie - anularea pensiilor speciale.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102