REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: Ministrul Educaţiei a avut consultări pentru perioada în care cursurile să se desfăşoare online în contextul alegerilor

Orban: Ministrul Educaţiei a avut consultări pentru perioada în care cursurile să se desfăşoare online în contextul alegerilor

Replica API 22 septembrie 2020 | 00:00 718

Premierul Ludovic Orban a anunţat că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a avut, luni dimineaţă, consultări cu reprezentanţii asociaţiilor comunelor, oraşelor, municipiilor şi consiliilor judeţene pentru a decide numărul de zile în care cursurile să se desfăşoare online în contextul pregătirii secţiilor de vot pentru alegerile locale.

Ludovic Orban

"Doamna ministru a făcut consultări. Chiar în cursul zilei de astăzi a avut consultări cu reprezentanţii asociaţiilor comunelor, oraşelor, municipiilor şi consiliilor judeţene pentru a analiza împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale care sunt implicaţi în pregătirea alegerilor care să fie perioada în care nu să se suspende cursurile, ci să fie organizate online, astfel încât încât să poată fi pregătite localurile secţiilor de votare acolo unde ele sunt organizate în şcoli şi după ziua votului să se poată să se efectueze operaţiunile de pregătire a claselor care funcţionează ca localuri pentru secţiile de votare pentru revenirea copiilor la şcoală", a spus Orban, scrie Agerpres.

El a fost întrebat despre profesorii care refuză să predea online.

"Nu pot să-mi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. (...) Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situaţii. (...) Din punctul meu de vedere, nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde apar astfel de cazuri individuale vom lua măsuri legale, dar marea majoritate a dascălilor se adaptează, evoluează şi îşi realizează misiunea pe care o au, cea de a educa copiii, de a le trimite cunoştinţele în cadrul diferitelor materii", a subliniat premierul, care a adăugat că în această situaţie, dacă va fi necesar, Legea educaţiei va fi modificată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367