REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Orban: Ne angajăm să finanţăm creşterea pensiilor cu 14% atât pe anul viitor, cât şi în următorii ani

Orban: Ne angajăm să finanţăm creşterea pensiilor cu 14% atât pe anul viitor, cât şi în următorii ani

Replica API 15 august 2020 | 00:00 1323

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Craiova, că decizia de majorare a pensiilor cu 14% "a fost o decizie grea", dar că Guvernul se angajează să finanţeze această majorare pentru următorii ani.

Ludovic Orban

"Guvernul pe care îl conduc va lua decizia de a creşte pensiile. Nu există nicio altă ţară europeană în care să se ia o decizie similară de creştere a pensiilor. Faţă de prognoza de creştere economică de 4,1 - 4,2%, ca urmare a crizei economice provocate de epidemie, nu vom avea creştere economică, ci vom avea o contracţie economică, estimată astăzi la 3,8%. Ca urmare a acestei contracţii economice, veniturile atât la bugetul de stat, cât şi la bugetul fondului de pensii, la bugetul fondului de sănătate, veniturile la bugetele locale au înregistrat scăderi semnificative. La nivelul bugetului naţional avem o scădere probabil în jurul a 30 de miliarde a veniturilor faţă de veniturile proiectate în conformitate cu previziunile şi indicatorii economici care au stat la baza elaborării proiectului Legii bugetului de stat. Criza sanitară a provocat o criză economică. Cu toate astea, Guvernul va creşte pensiile cu un procent consistent, 14%. Este o creştere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanţa atât pe anul viitor, cât şi pe anii care vor urma. În ceea ce priveşte alte creşteri ulterioare, orice decizie va fi luată doar pe baza unor analize economice extrem de serioase", a spus premierul, scrie Agerpres.

El a arătat că "România are nevoie de acces la finanţări cu costuri minime pentru a putea asigura resursele financiare necesare suportării cheltuielilor", motiv pentru care orice cheltuieli noi trebuie evitate.

"Orice creştere pentru care nu există garanţia că pot fi obţinuţi banii necesari pentru aceste creşteri poate să ducă la situaţii foarte grave, fie inflaţie, fie există un risc să ajungem în situaţia să ne finanţăm din ce în ce mai greu şi din ce în ce mai scump. Eu nu pot accepta o astfel de situaţie. Şi aşa, de patru luni este un adevărat dezmăţ în Parlamentul României în materie de legi care generează noi şi noi cheltuieli pentru bugetul de stat şi pentru celelalte bugete. Ne-am luptat pe toate căile constituţionale şi legale să împiedicăm astfel de decizii. Din păcate, multe dintre ele au fost adoptate şi cresc nota de plată. Poţi să faci rău României, şi asta face astăzi majoritatea condusă de PSD, şi făcându-te că faci bine, că vrei să creşti veniturile diferitelor categorii. Dacă le creşti prea mult, nu le mai poţi plăti", a spus Ludovic Orban.

Prim-ministrul a mai spus că Guvernul a făcut "maximum posibil", iar decizia de majorare a pensiilor cu 14% "a fost o decizie grea".

"Vreau să înţeleagă foarte clar fiecare părinte şi bunic: atât se poate, cine promite mai mult minte", a mai afirmat premierul.

Ludovic Orban se află, vineri, în judeţul Dolj, împreună cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Primul punct al vizitei echipei guvernamentale a fost pe şantierul drumului expres Craiova - Piteşti, Tronsonul 1, unde a fost verificat stadiul lucrărilor.

Premierul va vizita şi Fabrica de Avioane Craiova, unde participă la semnarea contractului "Revitalizarea şi modernizarea aeronavelor IAR 99 Standard din dotarea MApN, în configuraţia IAR 99 SN".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Javre mincinoase
0
0
Realizati infrastructura,produceti locuri de munca ,combateti evaziunea,dupa se pot face ce trebuie!!!
4
0
Anuleaza pensiile speciale !!!!
4
1
Anuleaza pensiile speciale.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920