REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Orban: Nota de plată a cheltuielilor nesăbuite ale fostului Guvern nu trebuie pusă pe spinarea mediului privat

Orban: Nota de plată a cheltuielilor nesăbuite ale fostului Guvern nu trebuie pusă pe spinarea mediului privat

Replica API 7 noiembrie 2019 | 02:08 474

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban i-a transmis, miercuri, ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, să pregătească rectificarea bugetară şi să analizeze situaţia rambursărilor de TVA, menţionând că "nota de plată pentru cheltuielile nesăbuite pe care le-a generat fostul Guvern" nu trebuie pusă pe "spinarea mediului privat".

"Domnule ministru al Finanţelor, aveţi o sarcină extrem de dificilă, şi anume să pregătiţi rectificarea bugetară, deja am primit semnale din partea foarte multor autorităţi locale că le lipsesc resursele financiare pentru a putea încheia în cele mai bune condiţii şi pentru a efectua toată plăţile. De asemenea, sunt foarte multe restanţe în ceea ce priveşte execuţia bugetară, atât pe PNDL, unde se pare că este vorba de plăţi neonorate pentru situaţii de lucrări realizate de 5 miliarde", a afirmat Orban, la începutul primei şedinţe de Guvern.

El a mai spus că firmele private trebuie să beneficieze, conform legii, de rambursarea TVA la termenul stabilit.

"De asemenea, trebuie să vedeţi foarte clar situaţia de rambursări de TVA pentru că este inacceptabil ca firmele private care au dreptul să beneficieze, conform legii, de rambursarea TVA în termenul stabilit, să fie pusă pe spinarea mediului privat, prin nerambursarea TVA la termenul stabilit, nota de plată pentru cheltuielile nesăbuite pe care le-a generat fostul Guvern", a adăugat Orban. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
modificati legile iesi la pensie angajazate la privat nu iei si pensie si salariu si alti someaza ca nu au locuri de munca si nu mai lasati n contracte de munca pe de o parte legea zice ca nu ai voie mai mult de 8 ore pe zi pe de alta partete te lasa sa ai cate cim-uri vrei , legi facute cu fundu , sant angajati in 3 -4, locuri cand onoreaza programul?
0
0
la munca campului toti pesedeii in frunte cu proasta din videle
2
1
Mai ORBANE daca tot vrei sa lupti contra coruptiei asa cum ai promis ar trebui sa stii ca tocmai"cei din mediul privat"au corupt angajati statului pentru ca sa incalce legea,deci si uni si alti "au lucrat"inpreuna contra legilor tari. Nu ma refer la acei oameni care daca nu dadeau spaga erau lasati sa moara de catre medici criminali sau la amarati aia care au dat o ciocolata pentru o adeverinta pe care o meritau de drept.
2
0
eu de la guvern astept sa vina sa-mi asfalteze strada din Constanta. Cu psd am asteptat mai mult de 10 ani. crezi ca astia au muschi pentru asa ceva? Ceva inlocuiri pe la Confort Urban sa vedfem si noi public cum s-au decis si prioritizat lucrarile de "frezare" prin Constanta. Parchet va autosesizati ceva? Ar cam trebui sa va justificati cumva salariile.
2
1
Nota de plata sa o plateasca mata mai Orbane iar Giosu sa ia muie in locul lu masa aia handicapata care l-a fatat pe el.
3
1
urgent trebuie taiate si salariile uriase si nejustificate ale medicilor si data legea ori la stat ori la privat, sar face multa economie la buget, asa nu mai merge
8
2
Pai ce mai asteptati bagati nota de plata in carca bugetarilor ,mama lor de imbuibati ca la vot au avut jena sa iasa,ori au votat precum bugetarii cu fonfleuri dreapta.
2
2
Mobilizati-va. Este momentul nostru. In calitate de cetateni trebuie sa stim ce vrem. Am votat, votam si iarasi vom vota. Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate. Redus numarul de parlamentari. Parlament unicameral. Daca astazi iesim la pensie la 65 de ani, este pentru ca muncim sa acoperin pensiile speciale si pensionatii de 45-50 de ani.
6
5
au inceput plasetele, acum o sa zica nu au putut sa faca traba ca au o mostenire grea , dovediti ca santeti capabili
4
2
Pe Adina Valean a facut-o mare doamna Dinu Patriciu! Somnorosul Crin a rontait si el de la Patriciu, a ocupat intr-o rganigrama functie mare de director la o entitate din Rompetrol, dar nici drakul nu l-a stiut si nu l-a vazut vreodata! Doua ventuze care-au supt pana n-au mai putut! Credeam ca Orban si PNL o sa ne scape de asemenea naparci dar, vorba romanului: ,,afara-i vopsit gardul si-nautru-i leopardul!" Ne-a facut PNL-ul din vorbe si a resuscitat USL-ul!! Pu-lea-l mai voteaza poimaine si la alegerile viitoare!
3
3
Gata,ati inceput cu greaua mostenire?
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614