REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: Nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice

Orban: Nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice

Replica API 6 aprilie 2020 | 00:00 930

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că nu a existat nicio discuţie pe tema introducerii şomajului tehnic pentru cadrele didactice, iar Guvernul nu are în vedere sub nicio formă această soluţie.

"Nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice. Cadrele didactice trebuie să ţină orele pe platforme online, prin media, prin toate mijloacele pe care pot să organizeze orele şi să îşi facă treaba, să îi înveţe pe copii, astfel încât să nu fie necesară amânarea anului. Nu avem în vedere sub nicio formă această soluţie. Încercăm să ne organizăm astfel încât să îmbunătăţim această activitate de predare online, să creştem interesul pentru online. Şi profesorii trebuie să fie un pic mai implicaţi şi mai dedicaţi, să se adapteze acestei forme noi de transmitere a cunoştinţelor, care înseamnă predarea online, trebuie să fie mai implicaţi în această chestiune. În rest, orice poveste circulă nu trebuie băgată în seamă, nu avem în vedere o astfel de decizie legată de profesori", a spus Orban, într-un interviu la România Tv.

El a adăugat că se face o analiză pe fiecare sector din aparatul bugetar, pentru a se vedea dacă este posibilă aplicarea şomajului tehnic şi în zona angajaţilor de la stat.

"Până nu facem o analiză serioasă şi nu pregătim decizii serioase, refer să nu exprim niciun punct de vedere (în ce priveşte şomajul tehnic pentru bugetari - n.r.). Sunt zone clare unde nici nu se poate vorbi de şomaj tehnic, în zona sănătăţii, în zona de ordine publică, în zona de muncă şi protecţie socială, unde trebuie să plătim în continuare pensiile, trebuie să plătim toate formele de ajutoare sociale, acum trebuie să operaţionalizăm acordarea şomajului tehnic. Vor trebui procesate zeci de mii de solicitări de către AJOFM - uri şi de către AJPIS - uri. De asemenea, în zona finanţelor publice, practic avem nevoie de funcţionarea ANAF, pentru că de asta depinde, practic, alimentarea cu fonduri publice ca să putem face faţă cheltuielilor cu care ne confruntăm. E adevărat că sunt zone unde, într-adevăr, se poate vorbi de o astfel de măsură, dar până nu avem o analiză foarte clară a situaţiei, orice vorbă aruncată pe tema asta nu are un suport în realitate. Când vom avea pregătite propuneri de decizii, le vom comunica public", a mai afirmat premierul Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la viitoarele alegeri veti primi in loc de voturi,acesle celebre..DECLARATII PE PROPRIA RASPUNDERE...ca sa va saturati de declaratii...
0
0
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367