REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Orban: Nu a existat o discuție în PNL în cazul lui Ungureanu; e atributul președintelui să propună șeful SIE

Orban: Nu a existat o discuție în PNL în cazul lui Ungureanu; e atributul președintelui să propună șeful SIE

Replica API 26 iunie 2015 | 22:30 218

Liderul deputaților liberali, Ludovic Orban, a declarat joi că nu a existat o discuție în PNL cu privire la desemnarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, punctând că este atributul șefului statului să facă această nominalizare, iar liberalii vor susține această candidatură.

"Nu a existat o discuție. Este atributul președintelui de a propune directorul SIE. Nu era necesar un vot în Biroul Politic (n.r. al PNL), pentru că nu este o funcție politică. Dacă era ministru sau reprezentant într-o instituție publică era nevoie de un astfel de vot, dar pentru directorul SIE nu este necesară o astfel de dezbatere. Este atributul președintelui care l-a nominalizat pe Mihai-Răzvan Ungureanu și grupurile PNL vor susține această candidatură", a spus Orban, la Parlament.

El a susținut că, în contextul în care vor exista "tertipuri procedurale", PNL va cere sesiune extraordinară pentru votul în cazul propunerii ca Mihai-Răzvan Ungureanu să devină director al SIE.

"Dacă sunt tertipuri procedurale s-ar putea să apelăm și la această metodă de convocare prin intermediul a patru membri de la Cameră și a cinci membri de la Senat, dar eu nădăjduiesc să nu fie necesară această procedură de convocare, pentru că nu văd niciun fel de temei constituțional sau regulamentar pentru a se apela la această procedură", a afirmat liberalul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218