REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Orban: Nu există temei ca legea carantinării şi izolării să fie atacată la CCR

Orban: Nu există temei ca legea carantinării şi izolării să fie atacată la CCR

Replica API 16 iulie 2020 | 00:00 999

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că nu există niciun temei ca proiectul legii carantinării şi izolării să fie atacat la Curtea Constituţională, nici în forma actuală, aşa cum nu era nici în cea iniţială.

Ludovic Orban

"Nu. Nu există, din punctul meu de vedere, astăzi, niciun temei (de fi atacată la CCR - n.r.). De altfel, nu ar fi existat niciun temei de contestare la Curte nici pe proiectul cum l-am gândit noi. Faptul că a fost dezbătut atât timp în Parlament, cred că au fost eliminate orice posibile chichiţe care ar fi putut fi speculate pentru a fi atacate la CCR. Important este să fie adoptată în cursul zilei de astăzi", a declarat Orban, la Senat, unde a participat la şedinţa Comisiei juridice.

El a adăugat că, odată intrată în vigoare această lege, capacitatea Guvernului şi a autorităţilor sanitare va fi mai mare pentru a putea implementa regulile impuse de pandemia de COVID-19.

"Noi am avut o perioadă în care nu am putut dispune izolarea la domiciliu pentru persoanele care au intrat în contact cu persoanele infectate", a explicat prim-ministrul.

Potrivit lui Orban, au existat persoane diagnosticate cu coronavirus şi care s-au externat din spital înainte de a se vindeca şi asupra cărora nu s-a putut dispune măsura de izolare. "Or, aceste situaţii evident au mărit riscul de răspândire a virusului. Odată cu intrarea în vigoare a legii, vom avea la dispoziţie instrumentele necesare pentru a lupta eficient împotriva răspândirii virusului", a spus el, scrie Agerpres.

În opinia sa, este important este ca, atunci când pacientul ia o decizie, să o ia după o evaluare din partea medicului specialist, cunoscând toate riscurile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PSD este blindat de somitati, in toate domeniile desi nu stiu sa citeasca cursiv o fraza, niste analfabeti, nulitati care se bazeaza pe sprijinul CCR si avocatul poporului pe care i-au mituit regeste cu pensii speciale
0
0
Ce faceti in 48 in legea covid-19? De ce nu ati dat lege sa investigati bolnavii cronici 48 de ore clinic si paraclinic? De ce nu avem acum acces la servicii medicale? Operatii,analize RMN.De ce ne omorati cu zile? Murim de boli cronice nu de covid! Nu avem sevicii gratuite de sanatate! Jos sistemul sanitar mafiot!Nu avem medicamente! Ne omirati! De ce nu avem medicamente? De ce va imbogatiti pe timp de pandemie? De ce de la declansarea pandemie nu dati masti gratis? De ce faceti teste covid pentru populatie cu bani? De ce un test covid-19 este 400 de lei?
4
0
Ati negociat inainte,incat sa nu pice legea? Ce ati promis si cui?
2
0
Legea pica la CCR ... ludovicee esti depasit
3
1
cum avocata poporului tinteste pensie speciala, incercarea moarte nu are iar cum presul CCR sustine cu dintii de salariile lor mizerabile 70000lei net, desi oamenii mor la propriu datorita imbecibilitatii lor care s-au jucat cu vietile noastre. nu ca mi-as dori, dar ar merita ca aceasta elita CCR sa se infecteze in grup cu acest virus si medicii sa nu ii primeasca in spitale.O merita cu varf si indesat
3
3
Un dinozaur cu varsta de 100 de ani. Trebuie schimbat.
1
5
Oare era mai buna Viorica Vasilica Dancila...Pentru tine daaaa..
3
4
Prostu asta nu stie sa vorbeasca altceva? Mananca cacat de luni de zile.Ati vatut mai votantilor prosti ce ati votat? Toata tara sufera din cauza doasporei care a avut un cuvant de spus la alegeri
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218