REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: Obligaţia parlamentarilor este să fie prezenţi, să vină la muncă, nicidecum să tragă chiulul

Orban: Obligaţia parlamentarilor este să fie prezenţi, să vină la muncă, nicidecum să tragă chiulul

Replica API 23 februarie 2020 | 00:00 324

Ludovic Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Digi 24, că parlamentarii au obligaţia să fie prezenţi la votul de învestire a guvernului, "nicidecum să tragă chiulul din motive care sunt discutabile".

"Indiferent ce doreşte PSD, doreşte respingerea guvernului sau investirea guvernului, ei trebuie să se prezinte la Parlament şi să-şi îndeplinească mandatul ce le-a fost încredinţat de cetăţenii români", a declarat premierul Orban.

Orban a afirmat că "obligaţia parlamentarilor este să fie prezenţi, obligaţia parlamentarilor este sa vină la muncă, nicidecum să tragă chiulul din motive care sunt discutabile".

Premierul desemnat a afirmat că toţi parlamentarii PNL vor fi mobilizaţi şi a menţionat că s-au purtat negocieri cu toate grupurile parlamentare, mai puţin PSD, pentru a convinge senatorii şi deputaţii să participe la procedura de învestire a Guvernului.

"În cazul în care mâine nu se va întruni cvorumul, responsabilitatea integrală va fi a celor care nu vor fi prezenţi, a celor care vor lipsi, nu a celor care sunt prezenţi. În cazul în care ei nu se prezintă, înseamnă că ei sunt aceia care vor să perpetueze starea de fapt. Noi ne dorim buna guvernare a României şi considerăm că ea nu poate fi asigurată decât prin alegeri anticipate, dând din nou puterea către cetăţenii români care să aleagă un Parlament reprezentativ, care să fie o bază solidă pentru învestirea unui guvern care să facă reformele de care România are nevoie", a precizat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună, luni, de la ora 16,00, pentru învestirea noului Guvern Orban.

Potrivit regulamentului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru ca şedinţa în care se va vota învestirea Guvernului Orban II să se poată desfăşura, este nevoie de prezenţa în sală a cel puţin 233 de parlamentari, astfel încât să se asigure cvorumul necesar şedinţelor comune.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va dati seama ce ne asteapta cu un guvern " Sica mandolina " si un presedinte care o da fuga cu Carmen la Miami daca gripa umple Romania. Luni trebuia convocat CSATul sa verifice cum stam cu rezervele de stat si sa se mobilizeze armata cu spitale de campanie, rechizitionate hoteluri si transformate in puncte de carantina si tratament, programe pentru prefecturi, consilii judetene, politie, jandarmerie, etc.
3
0
Europa moare si boul asta vrea sa si aduca clica la putere! Mars mai sica mandolina!
5
0
fara bani de la studenti umc la examene se poate, darie stie, oameni noi
3
2
A fost ok?
8
0
Ia o in gura
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367