REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Orban: "Până acum, posturile vacantate de PNL au fost ocupate de PSD-işti

Orban: "Până acum, posturile vacantate de PNL au fost ocupate de PSD-işti

Replica API 20 august 2013 | 00:00 113

Liberalul nu exclude varianta ca partidul să piardă Ministerul Transporturilor

Liberalul nu exclude varianta ca partidul să piardă Ministerul Transporturilor

Faptul că Ovidiu Silaghi, până ieri propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor, este urmărit penal, "nu ar trebui să fie o surprindere pentru mai-marii care ne conduc", iar în acelaşi timp "nu există nimic întâmplător în România, în relaţia dintre Preşedinţie şi Parchete", susţine Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor. Liberalul a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că nu are idee pe cine va propune PNL, în condiţiile actuale, pentru Ministerul Transporturilor. În privinţa lui, Orban a dat de înţeles că ştie că nu este în graţiile conducerii partidului pentru a fi nominalizat: "Cei care mă susţin pe Facebook sunt din lumea reală şi nu sunt, din păcate, acolo unde se ia decizia (privind nominalizarea pentru un post de ministru - n.r.)", a mai spus liberalul. La insistenţele noastre de a afla dacă se consideră potrivit să preia frâiele Ministerului Transporturilor, sau cine altcineva ar fi "un nume bun, care să nu mai producă probleme partidului, de genul celor aduse de nominalizarea lui Silaghi", Orban a replicat: "De ce nu discutaţi cu domnul senator Puiu Haşotti? E vicepreşedinte al partidului la nivel central...". Întrebat dacă nu cumva există riscul ca PNL să piardă Ministerul Transporturilor, în favoarea PSD, Ludovic Orban a răspuns: "Până acum, posturile vacantate de PNL au fost ocupate de PSD-işti. E relaţia pe care a negociat-o conducerea partidului cu conducerea PSD... Dacă asta este paritatea negociată".

Silaghi, urmărit penal

Reamintim că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a solicitat, ieri, Procurorului General al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată, fapte despre care există indicii şi date că ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor, a anunţat DNA. Ulterior, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis următoarele: "În conformitate cu dispoziţiile art. 109 alin. 2 din Constituţia României şi art. 12 şi 19 din Legea nr. 115/1999 republicată, privind responsabilitatea ministerială, precum şi ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270/2008, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Silaghi Ovidiu Ioan, deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.Faptele reţinute în sarcina acestuia au fost săvârşite în perioada în care avea calitatea de ministru al Transporturilor şi formează obiectul unui dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie". Facem precizarea că, tot ieri, Ovidiu Silaghi a anunţat că renunţă la candidatura pentru funcţia de ministru. La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că PNL va face o altă propunere, care va fi prezentată preşedintelui Traian Băsescu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920