REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Orban: Parlamentul parcă în mod deliberat vrea ca România să nu mai facă faţă plăţilor

Orban: Parlamentul parcă în mod deliberat vrea ca România să nu mai facă faţă plăţilor

Replica API 25 mai 2020 | 00:00 993

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că nu crede că se poate evita un deficit bugetar de 6-7 procente, în condiţiile în care "în ritmul în care a pornit Parlamentul, parcă în mod deliberat vor să ne aducă în situaţia în care România să nu mai aibă capacitatea să facă faţă plăţilor".

Ludovic Orban

"Deci noi am adoptat Ordonanţa de Urgenţă, în care am dat posibilitatea cetăţenilor români, companiilor să amâne plata ratelor, să le fie suspendată plata ratelor o perioadă de până la 9 luni, pe la data de 31 decembrie. România este ţara în care a fost adoptată măsura cu cea mai mare adresabilitate, cea mai generoasă măsură de amânare, adresată către cele mai multe categorii de cetăţeni şi de companii sau alte forme. Cu toate astea, a venit Parlamentul şi a zis: 'nu e bine, nu e suficient, trebuie să mai dăm şi noi ceva'. Şi au încercat, de exemplu, să introducă amânarea platelor pe răi-platnici, pe aceia care aveau incidente de plată la credit de perioade îndelungate, în condiţiile în care este evident că nu puteai să generezi o asemenea suspendare în condiţiile în care omul nu îşi plătise ratele înainte de izbucnirea epidemiei, din alte motive decât motivele care au fost determinate de epidemie", a declarat Orban, la România TV, scrie Agerpres.

El a criticat, în continuare, faptul că Parlamentul a dat o lege "prin care e pus ANAF-ul să facă plăţi pentru chirii, în condiţiile în care au fost scutite anumite categorii de beneficiari de plata chiriilor, peste scutirile pe care le dăduse Guvernul prin Ordonanţă de Urgenţă".

"De unde să faci faţă la toate aceste cheltuieli? (...) Nu poţi să generezi permanent cheltuieli, în condiţiile în care nu ai venituri. (...) Cheltuielile trebuie să fie dimensionate în funcţie de veniturile reale care sunt disponibile, iar toate aceste cheltuieli deja se duc într-un punct. Şi aşa deficitul este mare. Nu cred că vom putea evita un deficit de 6 - 7 procente. De unde să ne mai permitem alte cheltuieli, care să ne arunce deficitul până într-un punct în care să nu mai putem face faţă plăţilor? În ritmul în care a pornit Parlamentul, parcă în mod deliberat vor să ne aducă în situaţia în care România să nu mai aibă capacitatea să facă faţă plăţilor care sunt generate de toate aceste reglementări populiste", a susţinut premierul.

Orban a mai spus că impactul anual pentru măsura de dublare a alocaţiilor este de 7,3 miliarde.

"De unde se găsesc 7,3 miliarde suplimentare? Este o sumă mare. Sigur, o să încercăm să creştem alocaţia cu cât ne va permite situaţia bugetară şi situaţia economică, şi mai ales prognozele economice. Dar şi aici a fost tot o hotărâre a Parlamentului care a fost superpopulistă. Nu se poate de două ori într-un an să se dubleze alocaţiile. (...) România se află într-un risc major de blocare a dezvoltării din cauza înapoierii infrastructurii de transport şi a celorlalte categorii de infrastructuri - suport pentru dezvoltarea economică. Deci trebuie să mărim bugetele de investiţii. Nu poţi în condiţiile astea să măreşti tot: să măreşti şi pensii, să măreşti şi alocaţii, să măreşti şi ajutoare sociale, să dai profesorilor la intrare, când se angajează, nişte nu ştiu câte salarii, să le dai când se pensionează alte nu ştiu câte salarii, ca să nu mai vorbesc de alte şi alte aberaţii care apar în diversele proiecte care sunt promovate de PSD", a adăugat premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu inteleg abureala lui Orban. Primo, observ ca a devenit avocatul bancilor. Suspendarea platii ratelor la banca nu inseamna ca sunt achitate de guvern, ci de debitorul obligatiei. Secundo, scutirea de impozit a celor care reduc chiriile la imobile , da, aici este afectat bugetul , dar din cate stiu suntem in pandemie, firmele, oamenii trebuie ajutati. Oricum si IT istii beneficiau si beneficiaza de scutirea de impozit. Problema este ca toate cheltuielile cu pandemia le au suportat primariile, consiliile judetene, prea putin guvernul
0
0
PSD procedeaza la fel ca PNL care la sfarsitul anului 2029 a facut plati in avans pentru 2020 doar , doar se mareste deficitul bugetar si se plang la comisia ue si uite ca au cazut singuri in propria lor groapa . AI GRIJA CE ITI DORESTI !!!!!!
0
0
Parmamentul trebuie redus la un numar minim de persoane care sa fie active si cerebrale. Nu format din trantori care nu fac altceva decat sa doarma in timpul sedintelor sau sa absenteze in mod continuu.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218