REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Orban: Pensiile vor creşte; procentul va depinde de starea economiei

Orban: Pensiile vor creşte; procentul va depinde de starea economiei

Replica API 25 mai 2020 | 00:00 1047

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă seara, că pensiile vor creşte, dar procentul cu care vor fi majorate va depinde de starea economiei.

"Pensiile vor creşte. Cu cât vor creşte pensiile, depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a putea plăti pensiile nu numai anul ăsta, şi anul viitor, şi anul care urmează şi pe o perioadă de timp. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală şi noi vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi pensia pe care o merită", a declarat premierul, într-un interviu la postul România TV.

El a adăugat că, în conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, va trebui prezentat după primul semestru al anului un raport privind situaţia economică şi bugetară.

"De asemenea, vom face prognozele de evoluţie a economiei româneşti. De asemenea, vom vedea şi prognozele Comisiei Europene, prognozele care sunt făcute de instituţii internaţionale şi, la baza deciziei pe care o vom lua, va sta realitatea economică şi capacitatea efectivă de a susţine plata pensiilor. Pensiile vor creşte, dar vor creşte cu atât cu cât va permite economia. Cu cât economia va merge mai bine, cu atât pensiile vor putea creşte cu un procent mai mare", a precizat Orban.

Şeful Guvernului a amintit că economia României a suferit de pe urma epidemiei de COVID-19. "Avem o scădere economică semnificativă, ce ne dorim este ca recuperarea să fie cât mai rapidă", a mai adăugat premierul Ludovic Orban, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sanchi. Minciuni.
0
0
Ar fi poate normal dupa gandirea voastra diabolica,sa micsorati pensiile sub 2000 de lei cu cel putin 20%,iar majorarea cu 40% a pensiilor peste 5000 de lei ca sunt mai putini si var conveni de minune,mincinosi si excroci ati fost si tot asa ramaneti,.Asa cum declara si jighimeaua de Basescu,cel care a furat tara 10 ani,ca nu e necesar sa se mareasca pensiile,dar nemernicul,beneficiaza de 3 pensii,platite din banii nostri cei ce am contribuit la acest buget,dar cum sa intors roata,cei ce fura tara fara nici o jena,iar ce ce siau adus aportul la bugetul pensiilor iau CIUCIU,asta da inparteala.
0
0
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
1
2
marca pnl...vom creste cu 40 la suta adica 4 la suta prima luna iar 0 la suta urmatoarea luna.
1
1
La,la,la,lala
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218