REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: Pensiile vor crește. Vom decide cu cât după analizele economice

Orban: Pensiile vor crește. Vom decide cu cât după analizele economice

Replica API 28 mai 2020 | 00:00 1103

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că în urma analizelor economice Guvernul va decide cu cât vor fi majorate pensiile de la 1 septembrie. „Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește”, a precizat premierul, care a evitat să înainteze un procent. PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului dacă pensiile nu vor crește cu 40%, așa cum prevede legea făcută de fostul ministrul al Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

„Este prematură orice declarație pe tema pensiilor. Când vom avea raportul la 6 luni privind starea economiei, de asemenea când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât cea a Comisiei de Prognoză, cât și rapoartele Comisiei Europene, vom lua această decizie. Când vom decide ceva vom anunța public. Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește”, a anunțat joi, premierul Ludovic Orban, scrie digi24.ro.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat joi, la Realitatea Plus, că unul dintre scenariile luate în calcul de minister este creșterea pensiilor cu 10% de la 1 septembrie. În mai multe rânduri Cîțu a declarat că ministerul Finanțelor va realiza mai multe analize și scenarii pe care le va prezenta premierului, urmând ca decizia majorării pensiilor să fie una politică.

Liderii PSD au decis joi, în cadrul unei ședințe a conducerii partidului, să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, dacă executivul nu va crește pensiile cu 40% de la 1 septembrie. Moțiunea va fi depusă imediat ce legea va fi modificată, inclusiv dacă mărirea punctului de pensie va fi amânată sau dacă pensiile vor fi mărite cu mai puțin de 40%. „Orice virgulă vor schimba în legea pensiilor publice va fi atacată prin moțiune de cenzură”, a anunțat Olguța Vasilescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muie Partidul National al Labarilor si muie sustinatorilor lor!
1
0
Inainte de a face imprumuturi, fa curatenie in tara ta. Anuleaza pensiile speciale, anuleaza indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafoneaza salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei. Ajunge cu atatia profitori. Sa puna mana sa munceasca cinstit.
2
0
De unde platesti tata?Ne imprumutati ,ca vor platii 5 generatii de acum incolo.La parnaie cu voi banditilor.Va imbracati la costume dar sunteti mai josnici decat hotii de buzunare.
4
0
Orbane, ai bani , fiindca ai imprumutat in 6 luni 15 miliarde de euro. Ai facut vreo autostradata, vreun spital, si nu stim noi. Sau i-ai imbogatit pe criza de pandemie pe neamurile si prietenii vostri. Deci ,respecta legea si mareste pensiile conform legii. Lasati-ne cu abureala , ca vom vedea, vom mari, bla-bla.
7
4
Bravo PSD! Sanchi pensiile vor creste.
1
5
Voi nu auziti ca noi vrem sa anulati pensiile speciale ? Va bateti joc de noi ? Veti mari si pensiile nesimtite la gramada cu celelalte ?
6
0
ai decis destul acuma retragete la crama si lasane
3
3
Hoti si infractori
4
1
MUIE GASCA PNL
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367