REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Orban: Planul naţional de investiţii - ambiţios. În maximum o lună să avem instrumentele pentru punerea în practică

Orban: Planul naţional de investiţii - ambiţios. În maximum o lună să avem instrumentele pentru punerea în practică

Replica API 2 iulie 2020 | 00:00 1033

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică este unul ambiţios şi le-a cerut miniştrilor să elaboreze până la sfârşitul săptămânii proiectele de acte normative astfel încât, într-o lună, să existe instrumentele pentru punerea în practică a acestui program.

Ludovic Orban

"Acest plan va schimba strategia de dezvoltare a României, va schimba viziunea asupra modului în care România trebuie să se dezvolte, să se modernizeze, să-şi crească competitivitatea pe plan internaţional şi sunt convins că prin acest Plan Naţional de Investiţii şi Relansare Economică vom reuşi să asigurăm o dezvoltare accelerată a României, o creştere economică ce să fie bazată pe piloni sustenabili", a spus Orban, în debutul şedinţei de Guvern, scrie Agerpres.

El le-a solicitat miniştrilor să finalizeze toate proiectele de acte normative necesare pentru implementarea măsurilor prevăzute în program.

"Ministerul Finanţelor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul de Externe trebuie să fie implicate în continuare în asigurarea adoptării deciziilor favorabile României la nivel european şi în toate procedurile derulate la nivel european de la aprobări de scheme de ajutor de stat, de asemenea, la toate procedurile necesare pentru accesarea fondurilor europene care pot fi la dispoziţia României. De asemenea, domnul ministru Cîţu, identificarea de resurse suplimentare de la finanţatori instituţionali pentru a putea să asigurăm suportul financiar pentru acest program ambiţios. (...) Până la sfârşitul săptămânii toate proiectele de acte normative trebuie elaborate şi transmise pe circuitul de avizare al ministerelor, astfel încât într-un termen de maxim o lună să avem toate instrumentele pentru punerea în practică a programului de investiţii şi de relansare economică, i-am spus 'Reclădim România', de fapt o modernizăm", a afirmat Orban.

Premierul a arătat că la prezentarea Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică va participa preşedintele Klaus Iohannis, membrii Cabinetului, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hahahahahahaha
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369