REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Orban: PNL a luat decizia să voteze împotriva remanierii, în cazul în care premierul se prezintă în faţa Parlamentului

Orban: PNL a luat decizia să voteze împotriva remanierii, în cazul în care premierul se prezintă în faţa Parlamentului

Replica API 11 septembrie 2019 | 00:55 419

Ludovic Orban

Partidul Naţional Liberal a luat decizia să voteze împotriva remanierii guvernului, în cazul în care premierul Viorica Dăncilă se prezintă în faţa Parlamentului, a declarat, marţi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

"Partidul Naţional Liberal a luat decizia să voteze împotriva remanierii, ca urmare a schimbării configuraţiei politice, în cazul în care premierul Dăncilă se prezintă în faţa Parlamentului, conform prevederilor constituţionale, să ceară votul pentru remaniere", a afirmat liderul liberal.

El a amintit că este nevoie de majoritate absolută pentru ca remanierea, în urma schimbării configuraţiei politice, să treacă de Parlament.

Orban a spus că, ulterior votului pe remaniere, vor exista discuţii despre "momentul cel mai potrivit pentru depunerea moţiunii de cenzură".

"Poziţia noastră este foarte clară - anume de a vota împotriva acestei remanieri, iar după votul la această remaniere să stabilim calendarul pentru moţiunea de cenzură. Obiectivul nostru fundamental este acela de a pune punct cât mai repede posibil acestei guvernări habarniste, acestei guvernări toxice care creează imense deservicii României şi care afectează perspectivele de dezvoltare ale României şi care riscă să înrăutăţească viaţa fiecărui român", a punctat liderul liberal.

În acest sens, Orban a vorbit despre eforturile de a convinge parlamentarii Pro România să se alăture moţiunii de cenzură.

"Obiectivul nostru principal este reuşita moţiunii de cenzură, iar pentru reuşita acestei moţiuni de cenzură preferăm discuţiile directe cu toţi partenerii implicaţi în acest proiect", a spus el. Totodată, Orban a adăugat că de la data votului pentru preşedinţia Senatului până în data de 20 octombrie "prezenţa parlamentarilor PNL la toate voturile importante din Parlament este obligatorie şi se sistează plecările în străinătate".

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da, remaniere dar cu oameni integrii si competenti! Ori cand vedem cum remaniaza psd-ul cand pune al doilea om in stat un mosneag senil de 80 de ani..sa-i mai creditezi? Nu, sa plece si sa lase tara pe mana oamenilor tineri si destepti tara nu la sfintele moaste!
3
1
Foarte bine! RESTRUCTURARE, nu remaniere! Reducerea ministerelor, ministri competenti si determinati, care sa faca CEVA pentru poporul asta, da. Ne-am saturat de remanierele lor. Tot se carpesc, se innadesc,... ca sa faca CE ?! 80 de ministri, 3guvernari, 35 de remanieri... !!?? ... pe banii nostri... ?!
4
0
Vreti remaniere dar votati impotriva. Dracu sa va mai inteleaga politicienii pulii
6
1
Toti sunt o apa si un pamant. Diferenta este ca atunci cand sunt in opozitie toti au idei. Cand ajung la putere ... invoca greaua mostenire. Asa ca ....
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614