REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Orban: PNL trebuie să susţină în continuare Codul Fiscal

Orban: PNL trebuie să susţină în continuare Codul Fiscal

Replica API 3 august 2015 | 00:11 162

Liberalii trebuie să susţină în continuare măsurile de relaxare fiscală din Codul Fiscal, afirmă liderul grupului deputaţilor PNL, Ludovic Orban.

"Înţeleg îngrijorările preşedintelui Iohannis. Eu nu cred că trebuie să pedepseşti economia românească, societatea românească, pentru faptul că un guvern nu este de încredere şi nu prezintă garanţii că se încadrează în ţintele fiscal-bugetare stabilite şi că are capacitatea...", a declarat liderul liberal, sâmbătă seară, într-o emisiune la B1Tv.

Orban se situează astfel în contradicţie cu preşedintele Klaus Iohannis, care a respins Codul Fiscal de la promulgare şi l-a retrimis înapoi la Parlament spre reexaminare.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat de ce a retrimis Codul Fiscal în Parlament, subliniind că, deşi România are nevoie de relaxare fiscală, "contează foarte mult manieră în care se realizează această".

"Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului Fiscal. Am făcut acest lucru cu motivaţia prudenţei şi responsabilităţii în plan fiscal-bugetar. România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult manieră în care se realizează această.

Pentru consolidarea performanţelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile. Dezvoltarea reală, calitativă, se obţine prin politici economice bine gândite, care depăşesc interesele politice şi rezolva problemele profunde ale economiei noastre", a susţinut Klaus Iohannis.

De cealaltă parte, Ludovic Orban crede că "Nu poţi să pedepseşti cetăţenii pentru faptul că guvernul nu este bun (...) " şi afirmă că susţine fără ezitare noile măsuri fiscale. "Eu susţin clar şi am şi declarat public că PNL trebuie să susţină în continuare Codul Fiscal", a afirmat Orban.

Liderul deputaţilor liberali consideră şi că România ar trebui să negocieze cu UE un deficit bugetar de 2%: "Eu cred că România poate să negocieze un deficit de 2%. Este un deficit care, ţinând cont de creşterea economică, este un deficit sustenabil şi care poate fi chiar un stimulent".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614