REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: PNL va susţine decizia preşedintelui Iohannis; vom încerca să strângem o majoritate

Orban: PNL va susţine decizia preşedintelui Iohannis; vom încerca să strângem o majoritate

Replica API 26 februarie 2020 | 00:00 280

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, premierul interimar Ludovic Orban, a reiterat miercuri că liberalii vor susţine decizia preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la desemnarea noului prim-ministru şi că vor încerca să strângă o majoritate.

"Am prezentat preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, mandatul delegaţiei, decizia BEx. Aşteptăm decizia preşedintelui şi, aşa cum am hotărât astăzi, PNL va susţine decizia preşedintelui. Avem încredere în preşedintele României, între preşedintele României şi PNL există un parteneriat pentru România şi avem convingerea că preşedintele României va lua decizia corectă, pe care noi o vom susţine. (...) Avem încredere că preşedintele va lua cea mai bună decizie pentru România", a spus Orban la Palatul Cotroceni, după consultările delegaţiei PNL cu şeful statului, scrie Agerpres.

El a arătat că liberalii vor încerca să strângă o majoritate după desemnarea noului premier.

Despre posibilitatea ca tot el să fie propunerea de premier, Orban a răspuns: "Îmi puneţi întrebări la care nu pot să vă dau răspuns".

Întrebat despre faptul că PSD a anunţat că ar susţine un guvern de tehnocraţi, Orban a replicat: "PSD-tehnocraţie? Glumiţi!"

El a afirmat că România are guvern.

"Ne facem datoria şi cred că se vede că suntem mobilizaţi pentru rezolvarea oricărei probleme a României", a mai spus liderul PNL.

Orban a susţinut că dacă se va ajunge la alegeri anticipate, acest lucru va fi rezultatul evenimentelor care se vor petrece în Parlament.

"Se va ajunge la alegeri anticipate în condiţiile în care vor fi îndeplinite reglementările din Constituţia României privitoare la anticipate", a adăugat liderul PNL.

El a explicat de ce anunţul privind depunerea mandatului său de premier a fost făcut de şeful statului.

"Atât timp cât preşedintele mi-a dat un mandat, am considerat că trebuie să-i înapoiez mandatul pe care mi l-a dat în conformitate cu prevederile constituţionale şi, în mod evident, cel care comunică într-o astfel de situaţie este preşedintele, care este cel care mi-a încredinţat mandatul. (...) Am sistat procedura, pentru că în termenul regulamentar de 15 zile, datorită chiulului pesediştilor de la lucru, nu s-a putut întruni cvorumul astfel încât să aibă loc învestitura în plenul Camerelor reunite. Ca atare, în materie de desemnare a candidatului la funcţia de premier, preşedintele României este cel care ia decizia", a mai afirmat Orban, adăugând că nu s-a schimbat nimic în parteneriatul dintre PNL şi preşedintele Klaus Iohannis.

Despre o posibilă candidatură a sa la Primăria Capitalei, el a răspuns că "au început speculaţiile".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar pupincuristul asta care a postat primul poa-sa creada ca acum o saptamana Maus Tontanis numea pe Sica ca sa pice iar saptamana asta numeste un premier ca sa treaca. Vai steaua voastra
2
0
Bravo! Decizie corecta!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367