REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: Poveştile că mergem din uşă în uşă să facem teste nu sunt serioase

Orban: Poveştile că mergem din uşă în uşă să facem teste nu sunt serioase

Replica API 26 martie 2020 | 00:00 927

Ludovic Orban

Prim-ministrul Ludovic Orban a criticat, joi, metoda de testare ''din uşă în uşă'' privind infecţia cu coronavirus, subliniind importanţa respectării procedurilor recomandate de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

"Noi respectăm cu stricteţe procedura adoptată de INSP, care este, de fapt, şi o recomandare a Comisiei Europene, în baza recomandărilor forului ştiinţific de suport al Comisiei Europene, şi anume: pacienţii simptomatici cu istoric de călătorie internaţională, contacţii care încep să capete simptome, cadrele medicale - începând cu cele simptomatice, dar va trebui, odată cu creşterea capacităţii, să putem să testăm mai multe cadre medicale, chiar dacă nu prezintă simptome, astfel încât să ne asigurăm că nu se mai repetă experienţa de la Suceava; persoanele instituţionalizate simptomatice. Adică există o ordine a priorităţilor în testare, care nu poate fi încălcată şi pe care noi o vom aplica cu stricteţe. Poveştile că mergem din uşă în uşă să facem teste nu sunt serioase şi aş vrea să accentuez acest lucru. Deci noi aplicăm clar procedurile care sunt validate şi care au la bază argumentaţii tehnice şi ştiinţifice de testare", a arătat premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că aparatele de tip Real Time PCR asigură o precizie de 100%, acurateţe care nu este atinsă de alte tipuri de testare.

"Am văzut că circulă o mulţime de poveşti pe piaţă. La ora actuală, în România, există o procedură de testare, în care sunt stabilite priorităţile de testare, ordinea de priorităţi în care se face testarea. Testarea la ora actuală nu se poate face decât cu aceste aparate de tip Real Time PCR, pentru că doar acest mod de testare asigură o precizie de 100%. Alte tipuri de testare nu asigură precizia de 100% şi există riscul ca, din persoane care sunt declarate negativ, de fapt o parte să fie pozitive. Ca să nu spun că sunt extrem de greu de găsit şi sunt şi la nişte costuri destul de mari", a afirmat el, potrivit Agerpres.

Fostul ministru al Sănătăţii Victor Costache a declarat, miercuri, că doreşte implementarea unui program de testare "inovativ" de tipul celui din Coreea de Sud pentru noul coronavirus prin care toţi cetăţenii din Bucureşti să fie testaţi prin metoda door-to-door.

"Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu-Cercel, care va fi validat, şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door", a afirmat demnitarul, la Adevărul Live.

El a spus că încă nu au fost testate toate persoanele care se află în carantină.

"Sunt diferite faze de testare. La ieşirea din carantină se poate face o testare. Această testare se face în funcţie de capacităţile centrelor şi sunt prioritizaţi cei simptomatici, aşa cum se face şi în alte ţări", a arătat Costache.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta si cu vita aia de la USR de 4 luni numai de alegeri anticipate si pensii speciale au latrat. Acum i a luat virusul neptegatiti. Politicieni de rahat
1
0
Dobitoc patentat ce esti tocmai ai pus problema dar gresit. Povestile ca voi face ti teste din usa in usa ar trebuii sa devina serioase .PACIENTI asimptomatici sunt de fapt pacienti infectati dar fara simptome cam asta e ideea.sunt cei care dupa 15 zile sunt eliberati sa infecteze pe altii.Bai cretinule ai cumva ordin de la Budapesta sa elimini poporul Roman? Oameni buni trebuie sa reactionam astia vor sa ne omoare ,asta e crima.Pt. eliminarea virusului trebuie testati toti .Altfel ii vom ingropa pe toti cei dragi.Asta este crima impotriva umanitatii .La puscarie pe viata cu astia .
2
0
Ludovice sa-i sugi chilotii veoricai pt ca iti era mintea la alegeri anticipate in loc sa pregatesti spitalele dupa ce era in china.
5
0
Ajunge! Romania salveaza-te!
3
0
Pai, voi faceti concurs cine spune mai multe povesti, suntem la cine stie castiga? Cred ca e cazul sa fiti seriosi.
5
0
tov orban cam incepe sa semene cu un predecesor cu mustata si strungareata. Ii reamintesc ca multe milioane de Romani si-au bagat diverse organe pe sub mustata aluia. Lasa caterinca si vezi de treaba.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367