REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Orban: Prefecţii vor coordona zilnic acţiunile de control ale instituţiilor cu atribuţii în gestionarea pandemiei de COVID

Orban: Prefecţii vor coordona zilnic acţiunile de control ale instituţiilor cu atribuţii în gestionarea pandemiei de COVID

Replica API 13 iulie 2020 | 00:00 943

Prefecţii vor coordona în fiecare zi, pe baza unui plan, acţiunile de control ale instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiei generate de creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban

"Obiectivul acestei videoconferinţe a fost acela de a asigura mobilizarea generală a tuturor instituţiilor statului cu atribuţii de control care au obligaţia de a asigura respectarea legii. În cadrul videoconferinţei am stabilit o strategie, am stabilit priorităţile şi mecanismele de organizare a activităţilor de control, a activităţilor de impunerea a reglementărilor de protecţie a sănătăţii cetăţenilor români. În fiecare zi, prefecţii vor coordona, pe baza unui plan, toate acţiunile de control, toate instituţiile care sunt implicate şi au atribuţii în domeniu. (...) Poliţie, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră, Inspecţia Muncii, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, Inspecţia de Stat pentru Controlul Transportului Rutier şi toate celelalte entităţi care au atribuţii de control sunt mobilizate la maxim, au obligaţia de a stabili un plan zilnic, raportare zilnică, au obligaţia de a se coordona şi de asigura controale pentru echipe comune în zonele cu cel mai mare risc de transmitere a virusului", a declarat Orban, sâmbătă, la plecarea de la sediul MAI, scrie Agerpres.

Premierul a participat, alături de ministrul Muncii şi cel al Afacerilor Interne, la o şedinţă în sistem videoconferinţă cu prefecţii, şefii structurilor MAI şi ai celorlalte instituţii şi autorităţi cu atribuţii în gestionarea situaţiei generate de creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218