REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: Pregătim cu mare atenţie deschiderea şcolilor

Orban: Pregătim cu mare atenţie deschiderea şcolilor

Replica API 20 august 2020 | 09:47 1503

Guvernul pregăteşte cu mare atenţie deschidereaanului şcolar, astfel încât să fie evitat riscul de îmbolnăvire atât în ceea ce priveşte elevii cât şi cadrele didactice, a declarat joi premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban

El a amintit că Guvernul a decis alocarea a 175 de milioane de euro pentru decontări necesare învăţământului online şi materialelor de protecţie.

"Am alocat în total 175 de milioane de euro. Decontăm autorităţilor locale şi şcolilor pentru achiziţiile care sunt făcute pe tablete, pe laptopuri, pe camere web, table inteligente, pentru achiziţionarea materialelor de protecţie sanitară - decontăm pentru autorităţile locale dintr-o alocare de 175 de milioane de euro. Eu consider că e important un pic să descentralizăm, pentru că achiziţiile la nivel centralizat sunt contestate şi atunci când sunt contestate termenii procedurali sunt foarte lungi şi ne duc în întârziere", a declarat Orban la Realitatea Plus, scrie Agerpres.

Premierul a precizat că a avut o discuţie joi cu ANCOM şi cu reprezentanţii companiilor de telefonie fixă şi mobilă pentru a identifica căile de extindere a acoperirii reţelelor.

"Să cuprindem cât mai multe şcoli care nu sunt în momentul de faţă, şi nu numai şcoli, ci şi localităţi. (...) Pregătim cu mare atenţie deschiderea şcolilor. Încercăm să facem tot ceea ce este posibil în vreme de pandemie, astfel încât să reducem la maximum riscul de îmbolnăvire a copiilor şi cadrelor didactice", a adăugat şeful Guvernului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
2
0
orban vs. dancila ....orban castigator detasat la prostie si va juca finala cu ralukuta curcan.
5
0
Nu mai incepe scoala, ca anul scolar va fi boicotat de profesori....... Parca au muncit prea mult....
2
7
pina la revolutie se mergea la scoala cu o mica raceala--ceva tuse si muci in nas si nu era nimic infricosator; de asemeni iarna se curata zapada fara a se face sedinte in primarie noaptea; vaccinurile nu prezentau reactii negative!
9
2
cand o injurati pe dancila va-am intrebat care e alternativa, acum v-ati convins, destul de tarziu dar mai aveti o sansa la alegeri!!!
8
3
esti o catastrofa pleaca si ne lasa.
11
2
Lui Orban si restului de labari din pnl
13
5
Martin Sticland ce spunea
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367