REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° ConstanÈ›a Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° ConstanÈ›a MarÈ›i, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Orban: Prin creșterea accizei la combustibil va crește inflația

Orban: Prin creșterea accizei la combustibil va crește inflația

Replica API 12 august 2017 | 01:09 392

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că prin creșterea accizei la combustibil va crește inflația, puterea de cumpărare se va eroda, iar veniturile vor crește artificial la bugetul de stat, notează Agerpres.

"În expunerea de motive pe care o face Guvernul la justificarea creșterii accizelor la combustibil recunoaște că a crescut volumul vânzărilor. În schimb, încasările la acciză ele nu corespund creșterii volumului vânzărilor, ceea ce înseamnă că a existat o evaziune în vânzarea combustibilului și statul a fost incapabil să colecteze surplusul de acciză ca urmare a creșterii vânzărilor. Prin creșterea accizei la combustibil, nu o să câștige niciun ban în plus, o să crească costul pe transport pe fiecare produs, fiecare serviciu și produs care înglobează costul de transport își va crește prețul. Ce înseamnă asta, va însemna inflație, va însemna erodarea puterii de cumpărare (...) și rezultatul va fi creșterea inflației, adică o creștere artificiale a veniturilor la bugetul de stat. Astea sunt șmecherii pe care le face Guvernul", a afirmat, joi, Ludovic Orban la Antena 3.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta este din neamul lui Pacala ! Ca si pulimea cu carnet la PNL . Astia au zis primii ca apa este uda si ca roata care se invarte duce mai departe carul , ca de nu , carutasul penelist se face ministru , ca Relu Fenechiu ... Oricum , in cartile de istorie , se va spune despre ei ca sunt a lu' Relu , a lu' Relu , asta-i joc ! Bataie de joc ...
0
0
Ai inceput sa te terzesti si tu; nu va mai credem pe nici unul dintre voi mafiotilor ca nu sunteti mai breji nici voi. Toti la parnaie la gramada.
0
0
taci betivane
0
1
Mai Orbane,sa costatam niste efecte ale deciziilor idioate o putem face si noi,populimea,fara sa avem indemnizatii de parlamentari. Tu si peneleii tai sunteti alesi tocmai ca sa veniti cu solutii,nu sa scheunati si sa criticati fara substanta! Faceti in pana mea calculi economice impreuna cu economisti valorosi neafiliati politic,ca-i avem,sa stiti asta! Vedeti ce se mai poate face in privinta drepturilor la propriile resurse interne,dati la moaca tradatorilor de tara,afara cu ei din anonimat! Stim ca e nasol,voi trebuie sa faceti sa fie mai bine,de asta ati fost alesi de noi. Altfel,mars acas
2
0
Nici nu a crescut acciza si preturile au inceput sa creasca - ex in iulie au cresut cu 30 bani pe litru. Dar romanul e ca oaia face ce i se spune, il injura pe dragnea!!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218