REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Orban: Protejaţi-vă! Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID poate să conducă la noi restricţii

Orban: Protejaţi-vă! Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID poate să conducă la noi restricţii

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 1010

Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat, din nou, pe români să se protejeze şi să respecte "distanţa fizică de protecţie sanitară", avertizând că "orice creştere semnificativă a numărului de cazuri (de COVID 19 - n.r.) poate să conducă la noi măsuri de restricţii".

Ludovic Orban

"Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii! Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi", a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernica, unde a participat la evenimentul de lansare a proiectului "Produs în Arie Naturală Protejată", întrebat dacă numărul mai mare de cazuri de COVID înregistrat joi nu reprezintă un semnal de alarmă pentru autorităţi.

Premierul a subliniat că autorităţile au în vedere o "relaxare graduală" prin măsurile adoptate în starea de alertă, dar a avertizat că "orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii".

"Rolul acestei relaxări este tocmai o relaxare graduală, aşteptând ca românii să respecte regulile, aşa cum le-au respectat şi în perioada stării de urgenţă, să putem să ţinem sub control răspândirea acestui virus. Respectaţi toate regulile, protejaţi şi protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei din jur, pentru că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii", a mai afirmat Orban, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920