REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Orban: Putem fi o Coree de Sud a Europei Centrale și de Est

Orban: Putem fi o Coree de Sud a Europei Centrale și de Est

Replica API 11 septembrie 2017 | 22:21 420

Politica externă a fost un alt punct atins de Ludovic Orban în cadrul adunării tinerilor liberali de la Eforie Nord. El punctează clar că România trebuie să devină o "Coreea de Sud" a Europei. Declarațiile au fost făcute în cursul zilei de sâmbătă, 9 septembrie, la Școala Politică a TNL.

„Avem un grup de la Vișegrad, care nu știu ce vor, dacă să își consolideze o poziție la nivelul UE sau își folosesc poziția pe care o au pentru a face un joc la două capete, cu Rusia. Avem o Turcie pe care nu o mai recunoaștem, care, deși este stat membru NATO, deraiază pe zi ce trece de la valorile și principiile care stau la baza lumii civilizate și mai avem un parteneriat strategic cu SUA, de care trebuie să ținem cu toată tăria. Dacă nu ținem de acest parteneriat și nu le arătăm partenerilor noștri că suntem serioși, că avem capacitatea să ne respectăm angajamentele și că putem fi o Coree de Sud a Europei Centrale și de Est, suntem într-un mare pericol! Uitați-vă ce face tizul meu, Orban, în Ungaria; ce face Ucraina, care, deși este sandwich, este într-un război hibrid cu Rusia și își permite, deși vrea să aleagă calea europeană – să dea un atac împotriva minorităților naționale, iar principala minoritate afectată este cea românească și care nu va mai avea dreptul să învețe în limba română și riscă să își piardă identitatea”, a spus Ludovic Orban.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai expiratule; suntem deja corea de nord. Tu nu vezi unde ne-ati dus voi cacatii de asa zisi politicieni. Sa va ia dracul pe toti odata si la parnaie impreuna.
2
0
Ma lasi frate..la voi primarii merg si fac campanie psdului si voi stati ca prosti! Ati vazut la Balcescu.Cine sa mai vina la boi?
2
0
Se putea , dar nu cu voi la putere , hotzii ,
3
0
a vrut sa spuna coreea de nord.
5
0
Mos Teaca asta , liberalul de bodega , cam tarziu , abereaza asupra modelului ideal pentru Romania . Cat au fost la putere , au promovat in mod agresiv modelul sud-american , cu aplecare spre imbogatirea rapida , a elitei conducatoare ...
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218