REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: Refacerea învăţământului profesional şi tehnologic este o prioritate în domeniul educaţiei

Orban: Refacerea învăţământului profesional şi tehnologic este o prioritate în domeniul educaţiei

Replica API 21 noiembrie 2020 | 23:27 1506

Premierul Ludovic Orban susţine necesitatea dezvoltării învăţământului profesional şi tehnologic din România pentru a putea asigura forţă de muncă pentru companiile de stat sau private.

Sursa foto: Guvernul României / Facebook.com

El a declarat, în cadrul unei vizite de lucru în localitatea Pojorâta din judeţul Suceava, unde a participat la o lucrare demonstrativă de refacere a căii ferate, că în ultimii 15 ani şcolile profesionale şi tehnologice "au fost considerate fiicele vitrege ale sistemului de învăţământ".

"Din păcate, şcolile profesionale şi liceele tehnologice în 15 ani au fost considerate fiicele vitrege ale sistemului de învăţământ. Refacerea învăţământului profesional şi tehnologic reprezintă una dintre priorităţile noastre în domeniul educaţiei, atât prin investiţii din resurse bugetare interne, din fonduri europene, cât şi prin implementarea sistemului dual, care presupune un parteneriat între companii şi unităţile de învăţământ, prin care, practic, companiile susţin unităţile de învăţământ în ceea ce priveşte înzestrarea cu tehnologie, susţin unităţile de învăţământ cu specialişti care să îi înveţe pe elevi meserie. De asemenea, se implică în susţinerea printr-un sistem de burse şi, de asemenea, asigură locuri de muncă pentru cei care absolvă aceste unităţi de învăţământ. Acesta este sistemul dual care este folosit în Germania, în Austria, în Elveţia, cu rezultate deosebite", a afirmat Orban, scrie Agerpres.

Şeful Executivului a recomandat reprezentanţilor CFR să încheie parteneriate cu şcolile de meserii pentru a putea pregăti "meseriaşii şi profesioniştii de care va avea nevoie".

"În mod clar că CFR va avea nevoie de mână de lucru, de angajaţi tineri care să ducă mai departe experienţa şi pentru asta trebuie să fie mai atentă la nişte parteneriate cu unităţi de învăţământ care să poată să genereze meseriaşii şi profesioniştii de care va avea nevoie", a adăugat Orban.

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la Suceava, la recepţia lucrărilor variantei ocolitoare a municipiului Rădăuţi. Ulterior, acesta a fost prezent în localitatea Pojorâta, unde reprezentanţii CFR au prezentat un tren de lucru, achiziţionat recent, care este capabil să refacă întreaga infrastructură de cale ferată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si ce sa invete la scolile profesionale, sa culeaga sparanghel???
0
0
Acolo trebuie sa mergi si tu sa inveti o meserie ca doar ai fost somer.Cand nu vei mai fi PM au nevoie la salubritate de personal calificat.
0
0
Votam Noua Dreapta pozitia 11 pe buletinul de vot singurul partid cenzurat pe Facebook pentru ca sunt interese straine multinationale, presedinti, e.t.c. Daca e cenzurat inseamna ca o sa faca treaba pentru romani.
2
2
la profesionala...sa dispara interlopii si proxenetii
2
1
cand taiati salarii si dati salarii minime la privat si alea impozitate cu 40 la suta, TOTI oamenii pregatiti vor emigra!!!
3
1
Nu sunteti sanatosi ,cand Basescu cerea treaba asta l-ati suspendat....
3
0
Mai Orbane esti de 30 ani in politica si pe parcurs ai avut diferite functii-nemeritate multe din ele,dar parlamentar de o viata si acum ai venit sa vinzi castraveti la gradinar ca se apropie alegerile!Romania nu a avut niciun Ministru al Educatiei capabil,ceea ce spui acum exte adevarat dar regretabil ca soseste in preajma alegerilor si eu nu te cred.Cu Anisie doar la cules de porumb poti merge!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367