REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Orban, revoltat că Guvernul vrea să crească salariile bugetarilor: 'Este o sfidare la adresa celorlalți angajați'

Orban, revoltat că Guvernul vrea să crească salariile bugetarilor: 'Este o sfidare la adresa celorlalți angajați'

Replica API 19 august 2022 | 00:00 1053

Noua ordonanță de urgență care crește salariile bugetarilor este o sfidare la adresa celorlalți angajați din România, susține fostul premier Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei.

Ludovic Orban

„La fel de inoportună ca și prima variantă. Aici, vreau să menționez un lucru: în Parlament, majoritatea guvernamentală deja a impus adoptarea unei legi de creștere a salariilor în sectorul public pentru toate categoriile de angajați din sectorul public. Legea este atacată la CCR și din acest motiv nu a intrat în vigoare, CCR urmând să se pronunțe în septembrie. Dar deja există o lege care a fost adoptată. De ce Guvernul a venit cu prima formă a Ordonanței și acum vine cu altă formă a Ordonanței este foarte greu de înțeles. Există o lege care a fost votată, care și aia este sfidătoare la adresa celorlalte categorii de angajați din România, din mediul privat, profesiile liberale, chiar și persoanele care beneficiază de pensie sau de alte tipuri de venituri sunt discriminate, în raport cu creșterea salariilor angajaților”, a declarat, la RFI, Ludovic Orban, citează stiripesurse.ro.

Acesta a precizat că „sunt anumite instituții unde într-adevăr era necesară creșterea salariilor, în Educație, mai ales și mai sunt câteva instituții, dar să mărești acum salariile la nivelul salariilor la care trebuia să se ajungă conform Ordonanței date de Guvernul PSD în 2017 este o sfidare la adresa celorlalți oameni”.

Toţi bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a legii salarizării vor primi un sfert din diferenţa dintre suma prevăzută în această grilă şi salariile în plată. Ministerul Muncii a publicat o nouă variantă a unei OUG în acest sens, după ce proiectul inițial prevedea creșteri salariale de până la 50% pentru bugetari, unele categorii urmând să beneficieze de sporuri, iar altele nu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Orban, Muci-in-freza!
0
0
Boul asta nu cumva stie ca pe vremea lui se luau pensii speciale desi a mintit ca le taie vrea sa si faca campanie pe banii prostilor a furat pana si numele de la Noua Dreapta si sigla de la Asigurari pentru emblema partidului
0
0
ce serviciu a-i avut tu chitaristule si unde ce vechime ai la puscarie
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102