REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Orban: România, partener strategic puternic al SUA, va acţiona pentru intensificarea relaţiei

Orban: România, partener strategic puternic al SUA, va acţiona pentru intensificarea relaţiei

Replica API 3 iulie 2020 | 00:00 1154

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că România va acţiona în continuare pentru intensificarea relaţiei cu SUA.

Ludovic Orban

"Vă asigur că România, partener strategic puternic al SUA şi stat profund ataşat consolidării relaţiei transatlantice, atât sub forma Alianţei nord-atlantice, cât şi a cooperării SUA-UE, va acţiona şi pe mai departe pentru ca această relaţie să se intensifice. România este şi va continua să fie unul dintre aliaţii de nădejde ai SUA, este o opţiune firească bazată pe valori, idealuri şi interese comune împărtăşite de popoarele noastre. Am convingerea că Parteneriatul nostru va continua să crească stimulat de prietenia şi legăturile dintre cetăţenii noştri şi autorităţile din cele două ţări, precum şi dintre companiile şi investitorii români şi americani sau dintre organizaţiile universitare şi civice din statele noastre", a spus Orban, la recepţia Ambasadei SUA cu ocazia Zilei Independenţei, scrie Agerpres.

El a subliniat că "Guvernul României va urmări în continuare aprofundarea cooperării politico-militare şi de securitate cu accent pe regiunea Mării Negre, de importanţă strategică pentru securitatea trans-atlantică".

"Dorim să intensificăm cooperarea cu SUA pentru asigurarea securităţii energetice, dar şi pentru dezvoltarea eficientă a capacităţilor nucleare civile ale României de a produce energiei. De asemenea, menţinem un dialog constant în domeniul securităţii cibernetice, inclusiv în privinţa oportunităţilor de dezvoltare a infrastructurii digitale şi a reţelelor de comunicaţii", a spus şeful Executivului.

Totodată, Orban a subliniat "dezvoltarea consistentă a dimensiunii economice şi de investiţii a Parteneriatului Strategic bilateral, nu în ultimul rând prin promovarea unor politici economice menite să ofere predictibilitate şi transparenţă de natură să oprească atractivitatea climatului general investiţional din România".

"Vreau să cred că, împreună cu colegii mei din Guvern, am făcut o demonstraţie concludentă asupra faptului că România este o ţară pe care puteţi conta, cu un potenţial de dezvoltare uriaş şi un partener predictibil în ceea ce priveşte orientarea strategică. Este mesajul pe care l-am transmis constant reprezentanţilor tuturor companiilor americane cu care am avut ocazia să intru în dialog şi să cooperăm", a punctat Orban.

La finalul discursului, premierul a făcut o remarcă privind politica internă a României.

"Nu mă pot abţine să nu spun că mă bucur să fiu alături de preşedintele României şi de ambasadorul Statelor Unite ale Americii, oarecum într-o premieră a ultimilor ani, în care preşedintele şi premierul rareori au stat împreună şi mă bucur că s-au terminat boicoturile din partea unor forţe politice care, din motive obscure şi de neînţeles, refuzau să participe la sărbătorile naţionale ale Statelor Unite ale Americii şi ale celor mai importanţi parteneri ai noştri", a spus Ludovic Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Santeti slugoii Americii. Stati si capra americanilor , numai sa va tina in functiile supreme din stat.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920