REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban salută decizia DIICOT în cazul „10 august“: Procurorilor şi judecătorilor le revine obligaţia de a afla adevărul

Orban salută decizia DIICOT în cazul „10 august“: Procurorilor şi judecătorilor le revine obligaţia de a afla adevărul

Replica API 4 august 2020 | 00:00 1092

Prim-ministrul Ludovic Orban, preşedinte al PNL, salută decizia conducerii DIICOT de infirmare a clasării dosarului ''10 august'', afirmând că procurorilor şi judecătorilor le revine "obligaţia morală şi legală" de a afla şi prezenta adevărul.

Ludovic Orban

Premierul consideră că adevărul despre incidentele din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei trebuie stabilit în justiţie, adică de o instanţă învestită cu acest drept, de aceea apreciază decizia de continuare a anchetei, se arată într-un comunicat, scrie Agerpres.

"Este inadmisibil că la aproape doi ani de la evenimentele violente din Piaţa Victoriei românii încă nu au aflat adevărul despre responsabilii care au coordonat şi dispus acţiunea de reprimare a unei manifestaţii care începuse paşnic. Cetăţenii şi justiţia din România nu mai au nevoie de un alt dosar cu aceeaşi soartă ca cele ale Mineriadelor şi Revoluţiei. Procurorilor şi judecătorilor le revine obligaţia morală şi legală de a afla şi prezenta adevărul. Miilor de oameni care au avut de suferit în urma acelor incidente trebuie să li se facă dreptate şi cetăţenii au dreptul de a şti cu exactitate din ordinul cui au fost gazaţi şi bătuţi în 10 august 2018", subliniază Ludovic Orban.

Potrivit sursei citate, declasificarea raportului privind evenimentele din 10 august 2018 a fost una dintre priorităţile Guvernului Ludovic Orban încă de la învestire.

"Ministerul Afacerilor Interne a dus la îndeplinire acest obiectiv, în condiţiile în care raportul a fost menţinut clasificat de reprezentanţii Guvernului anterior, deşi anchetatorii au solicitat în repetate rânduri declasificarea datelor. Mai mult, au fost luate măsurile necesare şi pentru desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie în cele două zile - 10 şi 11 august. Reprimarea cu brutalitate a unei manifestaţii paşnice de către forţele de ordine nu trebuie să scape nepedepsită", se mai spune în comunicat.

Procurorul şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parţial marţi soluţia de clasare a dosarului ''10 august'' şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si pesedistilor postaci manipulatori !!! Cu cacat !!!
1
0
de om care vrea sa dicteze solutiile orgnelor judicire. cu acest demer a pus capat justiei independente pe care si-o ne-o doream noi tinerii
1
1
Mue rezist! Piata trebuia eliberata de jegosii rezistoizi din momentul in care au inceput sa arunce cu kkt in jandarmi. Bataie si iar bataie merita labagii rezist!!!
3
3
Si sa vezi acum potop de condamnari cu suspendare...
3
2
Nu este corect sa intimidezi o forta a statului pt ca intervenit pentru stabilirea ordinii, doar ca erai in opozitie la acel moment si te avantaja,Orbane! Va veni momentul in care oamenii de vor satura si de mizeriile voastre, furtisagurile cu pandemia, bataia de joc la adresa pensionarilor si copiilor nostri si vor iesi in strada. Sa te vad atunci, cand jandarmii te vor lasa in fundul gol. Rusine guvern de 3 bani
6
4
sa nu suspenzi programul RABLA: doar acolo mai ai viitor
4
3
Exact. In orice tara normala la cap jandarmeria sau echivalenta sa ii calca in picioare pe panaramele si nenorocitii veniti chipurile din afara sa faca in public cacaturile pt care in strainatatea mult slavita de ei si din care fugeau lunile trecute de frica covidului erau batuti mar. Vezi in Franta, Spania, Germania si SUA cum se comporta fortele de ordine.. La noi au fost prea domni jandarmii..pacat ca au cazut la mijloc in lupta politica.muie pnl si psd
8
4
Bai tembelule stii ce iti doresc un spray cu piper si gaze lacrimogene sa ti fie dat in ochi.intreg.pe urma sa ti iei bataie cu bastonul cand ai mainile ridicate fmm de molusca proasta care esti.dobitocule.
4
8
De ce i se raporta totul lui Dragnea,la Scrovistea? Ce miracol s-a produs atunci,s-a vindecat o jandarmerita de fractura la coloana!
6
4
un singur lucru sa ceri, adevarul adevarat. Si vrem sa stim cine a orchestrat tot macelul, Soros sau Dragnea?
11
0
Asta inseamna sa se bage Iohannis in justitie. A spus ca e nemultumit de clasare si sclavetii de la piticot s-au executat. Oricum, nici un judecator zdravan la cap nu o sa condamne pe nimeni. Jandarmii au actionat corect!
9
5
coruptiaucide!!
7
1
Daca acum era PSD la putere si facea ce faceti voi, cred ca erau toti la puscarie. Lasati-o mai moale hotilor ca nu suntem chiar toti prosti. Sunteti pe furaciune la maxim si va convine de minune situatia cu covidu, ca puteti sa va faceti talentu. Aveti grija ca sunteti vremelnici...si cine vine dupa voi s-ar putea sa sape si sa le scoata. Atunci sa va vad...cinstitilor si corectilor
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367