REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: Schimbarea procedurii de numire a procurorilor șefi - ''asociația vechililor'' vrea să scoată dinții procurorilor

Orban: Schimbarea procedurii de numire a procurorilor șefi - ''asociația vechililor'' vrea să scoată dinții procurorilor

Replica API 3 aprilie 2017 | 00:57 398

Ludovic Orban, candidat la conducerea PNL, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureș, că prin proiectul de lege, depus în Parlament, de schimbare a procedurii de numire a procurorilor șefi, Puterea urmărește ca șefii DNA, DIICOT și ai Parchetului General să fie numiți de ministrul Justiției, fapt considerat inacceptabil de către Opoziție.

"Nu pot să nu privesc presiunile făcute de cei de la Putere asupra DNA-ului, numai în contextul deciziei Curții Constituționale. La nivelul Parlamentului există un proiect de modificare a legii, prin care majoritatea guvernamentală urmărește schimbarea procedurii de numire a procurorilor șefi — procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, șeful DNA, DIICOT. Domnii de la Putere ar vrea ca aceștia să fie numiți de ministrul Justiției, ceea ce este inacceptabil din punctul nostru de vedere. Cei din "asociația vechililor" vor să le scoată dinții procurorilor cu un singur scop: ca să poată să facă ceea ce au făcut și până acum. Adică să conducă în stilul lor abuziv, să taie și să spânzure după placul lor și să utilizeze resursele publice cum își doresc ei și nu se poate. Nu putem fi de acord, nu putem susține așa ceva", a afirmat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

El a arătat că, deși există o majoritate parlamentară care poate adopta un astfel de proiect, PNL va ataca la Curtea Constituțională și va apela la toate pârghiile constituționale și legale pentru "a nu permite controlul politic asupra Justiției, asupra instanțelor de judecată și asupra parchetelor".

În privința dosarului său, instrumentat de DNA, pentru care instanța de fond l-a achitat, Orban a susținut că nu are niciun fel de emoție în ceea ce urmează și nu crede că acesta îi va afecta în vreun fel șansele în alegeri.

"Am primit în schimb o satisfacție care îmi spune un lucru și despre DNA. Procurorul care s-a jucat cu dosarul acesta nu mai este procuror DNA, a fost "externalizat". În DNA sunt procurori serioși, procurori care instrumentează dosare care stau în picioare, în mod profesionist, toți aceștia trebuie încurajați, iar activitatea lor nu trebuie pusă în umbră de unii sau alții care nu sunt neapărat la nivelul de competență, de profesionalism și de seriozitate pe care îl reclamă activitatea în cadrul unui parchet atât de important cum este DNA. Și, într-un fel, îmi arată că totuși conducerea DNA nu privește cu nepăsare, atunci când sunt unii sau alții care fac dosare care nu stau în picioare", a susținut Orban, potrivit RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce naiba il mai bagati in seama pe betivanul asta penibil ? Bate campii cu prostiile lui dictate de gasca vesela via Pontea.
1
0
Cred ca de cind l-a zgiltiit DNA,dl. Orban ,a inceput sa aiba deviatii de sept.Adica.bate cimpii si este penibil.Nu realizeaza ca nu-l mai vrea nimeni.
1
0
macar sa le scoata dintii ca la sarpe, sa avem de acum inainte procurori cinstiti si loiali nu ca cucuveaua, o jegosa ce facea ce vroia .... stiind ca nu da socoteala chit ca suge o ... si scapa, bineinteles ca asta a supt f. nr !
3
2
Nenea Orban,daer sa-i numesaca Basescu ,adica un om-presedintele ca acum este corect Nu iti este rusinica? A fost bine cum a aranjat Macovei ca toti procurorii sefi sa-i numeasca seful statului ,adica Base si acum Iohi,??? Mie mi se pare normal ce s-a propus Sa-i numeasca Consiliul Superior al Msagistraturii Ce fel de liberari sunteti daca vreti sa numeasca un om pe toti procurorii sefi din tara ??? De aceea nu va mai vrem
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367