REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Orban spune că va schimba totul în justiție prin ASUMAREA RĂSPUNDERII: 'Ordonanțe de urgență în domeniul Justiției nu se pot da'

Orban spune că va schimba totul în justiție prin ASUMAREA RĂSPUNDERII: 'Ordonanțe de urgență în domeniul Justiției nu se pot da'

Replica API 22 octombrie 2019 | 00:00 212

Ludovic Orban a declarat, marți, că nu se va emite ordonanțe de urgență în domeniul Justiției,dar este posibilă o angajare a răspunderii Guvernului pe anumite legi, în caz de necesitate, precizând că ordonanțele de urgență sunt imposibil de emis în urma rezultatului referendumului din 26 mai.

"În ceea ce privește ordonanțele de urgență și angajarea răspunderii, eu vă spun din capul locului că ceea ce am detestat la foarte multe guverne în ultima vreme a fost abuzul de ordonanțe de urgență, care au fost date pe bandă rulantă, fără nicio dezbatere publică, care au căzut pe capul românilor ca o năpastă, fără niciun fel de dialog și fără niciun fel de dezbatere. Intenția mea este să limitez la maximum posibil ordonanțele de urgență. În ceea ce privește asumarea răspunderii ea nu poate fi făcută decât pe proiecte legislative care nu pot fi emise prin ordonanțe de urgență și pentru care există în mod evident un acord din partea partenerilor care asigură votul de învestitură", a declarat, Ludovic Orban, marți, după negocierile cu USR.

El a precizat că exclude emiterea de ordonanțe de urgență în domeniul Justiției ca urmare a rezultatului referendumului, informează mediafax.ro.

"Ordonanțe de urgență în domeniul Justiției nu se pot da. În momentul în care nu reusim prin procedura de urgență în Parlament să corectăm legea, normal că trebuie schimbată și este un domeniu în care este necesar să adoptăm legea chiar și prin asumarea răspunderii. Cetățenii români au decis la referendum că nu se pot da OUG pe Justiție".

Premierul desemnat Ludovic Orban a avut, marți, a doua rundă de negocieri cu PMP, ALDE, UDMR și USR, pentru susținerea Guvernului PMP.

Miercuri, la prânz, urmează noi consultări cu Pro România.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In calitate de cetateni trebuie sa stim ce vrem. Am votat, votam si iarasi vom vota. Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate. Redus numarul de parlamentari. Parlament unicameral. Daca astazi iesim la pensie la 65 de ani, este pentru ca muncim sa acoperin pensiile speciale si pensionatii la 45-50 de ani.
1
1
de ce nu spuneti ca premierul desemnat sa intalnit cu onguri cu accept si a luat notite la intalnire iar cu ongurile conservatoare a refuzat intalnirea.
5
0
Asa a facut Predoiu cand au iesit codurile defecte care nici pana azi nu pot fi corectate. Incompetenti inlocuiti alti incompetenti. Legile trebuiesc dezbatute, nu doar puse pe masa la vot. De aia justitia e o problema la noi.
8
0
DNA sa mearga la Directia Agricola Constanta sa vada cum s-au facut angajarile si ce grade de rudenie au cei angajati cu persoane din partid sau primari fara experienta in campul muncii. Sonel uita cate diplome a eliberat de cand era consultanta in Grivita pe bani grei fara sa ii vada la fata pe cei care trebuiau sa frecventeze aceste cursuri GRATUITE. Probe exista SONICO, sa nu crezi ca nimeni nu stie ca faci tu si clica ta de infractori si de spagari. E o intreaga retea. De la cap se impute pestele.
2
0
Sa iti astupi dosarele si sa iti bagi dusmanii la parnaie...cum la bagag pe Dragnea la beci sa ii inchida gura.Derbedeilor !!!.
7
3
Nu iese nimeni pt ca hastagistii ies diar la ordin
10
1
La referendum s-a votat motamo sa nu se dea ordonante de urgenta, in schimb asumarea raspunderii e ok. Parca ideea era sa fie trecute legile prin parlament, votate etc. Sunt curios cata lume o sa iasa in piete daca isi va asuma raspunderea domnul
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920