REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Orban: Transmit un mesaj de revoltă şi indignare faţă de decizia Senatului de a amâna dezbaterea Legii carantinării şi izolării

Orban: Transmit un mesaj de revoltă şi indignare faţă de decizia Senatului de a amâna dezbaterea Legii carantinării şi izolării

Replica API 13 iulie 2020 | 00:00 1071

Prim-ministrul Ludovic Orban a transmis un mesaj de "revoltă şi indignare" faţă de decizia Senatului de a amâna dezbaterea şi aprobarea Legii carantinării şi izolării promovată de Guvern.

Ludovic Orban

"Daţi-mi voie să transmit un mesaj de revoltă şi de indignare faţă de amânarea dezbaterii şi aprobării de către Senat a legii care să ne pună la dispoziţie instrumentele de luptă indispensabile de care avem nevoie în lupta contra epidemiei. Amânarea adoptării legii înseamnă o creştere dramatică a riscului de infectare (...) Nu pot să înţeleg de ce PSD se încăpăţânează să tragă de timp, să ne pună beţe în roate şi să împiedice adoptarea unor decizii care sunt vitale pentru a apăra sănătatea şi viaţa românilor. Acest joc politicianist, acest sabotaj sistematic la care sunt supuse autorităţile din România în bătălia contra epidemiei deja nu ne afectează pe noi, afectează viaţa oamenilor, afectează sănătatea oamenilor, deci, capacitatea noastră de a lupta în mod eficient contra acestei epidemii. Le mai solicit odată: adoptaţi legea! Legea nu este foarte complicată, legea permite ca într-o situaţie de epidemie autorităţile competente să dispună măsuri simple: izolare la domiciliu, carantină, carantină zonală. Ce s-ar fi întâmplat în Ţăndărei, de exemplu, dacă nu puteam institui carantina? S-ar fi împrăştiat virusul, probabil, în tot judeţul Ialomiţa şi nu numai", a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, la plecarea de la sediul MAI, scrie Agerpres.

Premierul a participat, alături de ministrul Muncii şi cel al Afacerilor Interne, la o şedinţă în sistem videoconferinţă cu prefecţii, şefii structurilor MAI şi ai celorlalte instituţii şi autorităţi cu atribuţii în gestionarea situaţiei generate de creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Comisia juridică a Senatului a decis, sâmbătă, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterii asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sica Mandolina, somerul ajuns prim ministru. Numai in tara asta plina de dobitoci se poate intampla asa ceva
0
0
Poti sa-i transmiti lui klaus poate te asculta el si guvernul lui
4
3
inchideti litoralul si muntele si dati starea de urgenta
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614