REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Orban: UE trebuie să dea un semnal politic clar că R. Moldova şi Ucraina sunt parte din familia europeană

Orban: UE trebuie să dea un semnal politic clar că R. Moldova şi Ucraina sunt parte din familia europeană

Replica API 4 martie 2022 | 00:00 681

România trebuie să se implice cu toată forţa pentru a convinge Comisia Europeană şi Consiliul European să aprobe cât mai repede cererea Republicii Moldova de aderare la UE, de preferinţă odată cu cererea Ucrainei, afirmă deputatul Ludovic Orban, fost lider al liberalilor, scrie Agerpres.

"Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. România trebuie să se implice cu toată forţa pentru a convinge Comisia Europeană şi Consiliul European să aprobe cât mai repede această cerere, de preferinţă odată cu cererea Ucrainei. UE trebuie să dea acest semnal politic clar că cele două state sunt parte din marea familie europeană", a scris Orban, joi, pe Facebook.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joi cererea de aderare la Uniunea Europeană, documentul urmând să fie expediat în scurt timp liderilor instituţiilor europene.

Maia Sandu a precizat că cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană îi este adresată lui Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, şi că ea va fi depusă la Bruxelles în zilele următoare.

Tot joi, şi Georgia a depus cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina, în contextul invaziei ruse de pe teritoriul său.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dae de ce asa ?!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218